x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul PDL, Mihaela Popa, a trecut la PNL. Opoziţia a preluat majoritatea la Senat

Senatorul PDL, Mihaela Popa, a trecut la PNL. Opoziţia a preluat majoritatea la Senat

19 Apr 2012   •   08:00
Senatorul PDL, Mihaela Popa, a trecut la PNL. Opoziţia a preluat majoritatea la Senat

Senatorul Mihaela Popa, care a demisionat recent din functia de vicepresedinte al PDL, a trecut la PNL. Astfel, Opozitia are majoritate in Senat. USl are acum 67 de senatori, in timp ce Puterea are doar 65.

Totusi, cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintelor si pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

Dupa anunturile facute saptamana trecuta de senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu, care au demisionat din partidele de la putere, si dupa trecerea Mihaelei Popa de la PDL la PNL, coalitia guvernamentala mai are doar 65 de senatori, in timp ce opozitia are 67.

In acest moment, in Senat distributia mandatelor este urmatoarea:

PDL - 44 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA.

UDMR - 8 senatori.

UNPR - 13 senatori.

In total, coalitia are 65 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 26 de senatori

In total, opozitia are 67 de senatori.

De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoana, exclus in toamna din PSD, si Cezar Magureanu, care si-a anuntat saptamana trecuta demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent.

In 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din functia de vicepresedinte al PDL, precizand ca in continuare va activa ca membru simplu de partid. Mihaela Popa a spus ca a fost dezamagita de afirmatiile liderului PDL Emil Boc in cazul demisiei din partid a prim-vicepresedintelui PDL Sorin Frunzaverde.

"Daca eu, ca profesor, spun dupa un timp ca imi pare rau ca un tanar a luat examenul, atunci inseamna ca am fraudat examenul. La fel si in PDL, inseamna ca nu am avut alegeri libere. Nu vrea sa fiu acceptata intr-un for de conducere, ci vreau sa fiu aleasa. Nu poti construi o democratie fara un exercitiu democratic in partidul de guvernamant", a declarat Mihaela Popa, potrivit Mediafax.

Ea s-a aratat dezamagita de afirmatia liderului PDL Emil Boc, respectiv ca l-a numit pe Sorin Frunzaverde in functia de prim-vicepresedinte la congresul partidului de anul trecut.

"Si eu sunt vicepresedinte, l-am sustinut pe Vasile Blaga la sefia partidului, deci ce sa cred, ca Boc m-a asezat pe o lista?", a afirmat Mihaela Popa, sustinand ca plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL reprezinta o pierdere importanta pentru partid, intrucat acesta era un bun strateg si un om respectat in interiorul partidului.

De altfel, Mihaela Popa a sustinut, dupa ce Sorin Frunzaverde si primarul din Slatina, Darius Valcov, au demisionat din PDL ca liderul formatiunii democrat-liberale, Emil Boc, ar trebui sa-si asume pierderile si sa-si dea demisia de la conducerea partidului.
×