x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul Sorin Ilieşiu a demisionat din PNL

Senatorul Sorin Ilieşiu a demisionat din PNL

20 Feb 2014   •   08:56
Senatorul Sorin Ilieşiu a demisionat din PNL

Senatorul Sorin Ilieşiu a anunţat joi dimineaţa, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal, după ce Crin Antonescu a propus excluderea sa.

"Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nicio speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul preşedinte", spune Sorin Ilieşiu într-o scrisoare deschisă.

Acesta mărturiseşte că nu se aştepta ca 65 din cei 67 membri ai Biroului Politic Naţional al PNL să voteze pentru excluderea sa din partid, la propunerea lui Antonescu.

Sorin Ilieşiu spune că a fost surprins şi să fie catalogat 'nătărău' de liderul PNL şi preşedinte al Senatului.

"Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României să mă numească 'nătărău', respectiv neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi să dispună excluderea mea - atât ca secretar cât şi ca simplu membru - din Comisia pentru Cultură şi Media, fiind singurul parlamentar doctor în Cinematografie şi Media (Magna cum laude), autor a trei cărţi de specialitate de nivel academic şi al unor documentare apreciate, precum filmul 'Apocalipsa după Cioran' (realizat împreună cu domnul Gabriel Liiceanu)", a mai consemnat Sorin Ilieşiu în scrisoarea sa, conform Agerpres.

El trimisese marţi dimineaţa o scrisoare deschisă adresată colegilor din PNL în care propunea organizarea unui Congres extraordinar, ca preşedintele formaţiunii Crin Antonescu 'să facă un pas în spate', iar conducerea partidului să îi fie încredinţată lui Călin Popescu Tăriceanu.

Propunerea sa a fost una singulară, liberalii sibieni delimitându-se de iniţiativa acestuia şi comunicând că susţin echipa formată din preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis.

Ilieşiu a solicitat săptămâna trecută sprijinul colegilor din organizaţia sibiană pentru a candida la europarlamentare, dar aceştia s-au opus, spunând că ei doresc un candidat din Sibiu, ştiut fiind faptul că Ilieşiu a candidat pentru funcţia de senator de Sibiu, la solicitarea conducerii centrale de la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sorin iliesiu demisie pnl crin antonescu