x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul a respins urmărirea penală a lui Tăriceanu

Senatul a respins urmărirea penală a lui Tăriceanu

de Ion Alexandru    |    04 Iun 2019   •   09:35
Senatul a respins urmărirea penală a lui Tăriceanu

Cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost respinsă ieri, prin votul Plenului Camerei Superioare a Parlamentului. Votul a fost unul secret, cu bile. Pentru urmărirea penală au votat 38 de senatori, în timp ce împotrivă au fost 71 de voturi. Un vot a fost anulat.

Comisia Juridică a Senatului a introdus pe ordinea de zi, săptămâna trecută, în lipsa a cinci membri, cererea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză că ar fi luat 800.000 de euro mită în dosarul Microsoft, pe vremea când ocupa funcţia de prim-ministru. Deşi, în comisie, au fost trei voturi pentru urmărirea penală, două împotrivă şi o abţinere, Raportul înaintat Biroului permanent a fost unul de admitere a cererii DNA.

În Senat, PSD şi ALDE au, împreună, 81 de parlamentari, în timp ce Opoziţia, formată din PNL, USR, UDMR şi senatorii neafiliaţi au, cu totul, 55 de parlamentari.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, de la Tribuna Senatului, că acţiunea DNA împotriva sa este un abuz, precizând că Parchetul nu i-a cerut niciun punct de vedere sau explicaţii în faza premergătoare efectuării actelor de urmărire penală. “A fost o acţiune mediatică şi nu s-a respectat prezumţia de nevinovăţie în acest caz”, a conchis preşedintele Senatului. 

 

 

×