x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şerban Mihăilescu, lăsat de senatori fără imunitate

Şerban Mihăilescu, lăsat de senatori fără imunitate

10 Iun 2009   •   00:00
Şerban Mihăilescu, lăsat de senatori fără imunitate

Social-democratul Şerban Mihăilescu va fi urmărit penal, după ce plenul Senatului a avizat favorabil, astăzi, solicitarea Parchetului General în acest sens. Decizia a fost luată în absenţa senatorului PSD.



Parchetul a solicitat Senatului să avizeze începerea urmăririi penale în cazul lui Şerban Mihăilescu în data 31 iulie 2008. De atunci, dosarul s-a aflat la Comisia juridică, mai întâi cea din vechea legislatură, apoi cea actuală, scrie Agerpres.

Senatorii PD-L şi PSD din Comisia juridică au acordat patru voturi pentru şi patru împotrivă în cazul cererii de începere a urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu. Pentru aprobarea unui raport pozitiv era nevoie de votul favorabil a cel puţin şase senatori din comisie.

Mihăilescu este acuzat de procurorii DNA de primire de foloase necuvenite şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii susţin că, în perioada când ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, ar fi primit de la consilierul său personal, Fănel Păvălache, arme de vânătoare pe care le-ar fi deţinut, în intervalul aprilie-octombrie 2002, deşi nu avea permis de armă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic