x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Silvia Dinică (USR) către ministrul Teodorovici: Nu consideraţi că le datoraţi românilor o demisie de onoare?

Silvia Dinică (USR) către ministrul Teodorovici: Nu consideraţi că le datoraţi românilor o demisie de onoare?

06 Mai 2019   •   20:26
Silvia Dinică (USR) către ministrul Teodorovici: Nu consideraţi că le datoraţi românilor o demisie de onoare?
Sursa foto: DIANA OROS

Senatorul USR Silvia Dinică a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, că acesta ar trebui să demisioneze având în vedere deciziile pe care le-a luat în mandatul său.

Dinică a susţinut că există mai multe dovezi care indică faptul că ministrul Teodorovici "a făcut rău" şi, în consecinţă, acesta ar trebui să demisioneze "aşa cum a promis".

"Avem mai multe dovezi: inconsecvenţa politicilor fiscale pe care le-aţi girat a dus la fluctuaţii mari ale cursului valutar, afectând direct românii cu credite în valută; haosul fiscal pe care l-aţi coordonat a determinat creşterea bruscă a ROBOR afectând românii cu credite în lei; (...) într-o singură zi ne-aţi împrumutat cât pentru tot anul 2018; (...) aţi promis informatizarea ANAF, iar site-ul ANAF este nefuncţional în cea mai mare parte a timpului, ceea ce înseamnă aglomeraţie şi haos la ghişee şi dispreţ pentru angajaţii ANAF care lucrează printre munţi de dosare. (...) Acestea sunt doar câteva exemple de inconsecvenţă, de decizii luate fără studii de impact, fără consultare şi fără transparenţă decizională care au afectat direct românii. Întorcându-ne la promisiunea făcută de dumneavoastră, având în vedere că aceste decizii au avut şi încă au consecinţe negative asupra marii majorităţi a românilor, nu consideraţi că le datoraţi o demisie de onoare?", a transmis Dinică, la dezbaterea moţiunii în plenul Senatului.

Moţiunea simplă "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!", iniţiată de 38 de senatori de la PNL şi USR, a fost respinsă luni în plenul Senatului. În favoarea moţiunii s-au exprimat 27 de senatori, 70 au votat împotrivă şi nouă s-au abţinut.

AGERPRES

×