x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarație cu iz electoral: „Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite!”

Declarație cu iz electoral: „Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite!”

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   11:20
Declarație cu iz electoral: „Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite!”
Sursa foto: FB Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a spus miercuri că după recalculare nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite. „Cei mai mulți vor câștiga, nimeni nu pierde”, a declarat ministrul.

„Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite. Guvernul Ciolacu asigură creșterea sustenabilă și continuă a pensiilor. În lege s-a intropdus un mecanism care garantează creșterea anuală a pensiilor fără a crea dezechilibre bugetare”, a declarat Simona Bucura Oprescu la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ea susține că a fost eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut duce la „înghețarea pensiilor până în 2070”.

Potrivit ministrului, în 2024, cei mai mulți dintre pensionari beneficiază de două majorări. Prima a fost făcută la 1 ianuarie 2024, când au crecsut toate pensiile ca urmare a majorării punctului de pensie, cu 13,8%, de la 1.785 lei la 2.032 de lei, iar a doua majorare se face la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităților, prin recalcularea tuturor pensiilor.

„Cei mai mulți vor câștiga, nimeni nu pierde”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

(sursa: Mediafax)

×