x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj BCS / Ţiriac şi Nadia, personalităţile României

Sondaj BCS / Ţiriac şi Nadia, personalităţile României

02 Mar 2009   •   00:00

Ion Ţiriac şi Nadia Comăaneci sunt cele mai importante personalităţi în viaţă ale României, urmate de Florin Piersic şi Traian Băsescu, arată un sondaj BCS realizat la începutul lunii februarie.  Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci sunt considerate cele mai importante personalităţi în primul rând de către electoratul PDL, pe când Florin Piersic este personalitatea supremă a votanţilor PSD. Alegătorii PNL îi trec în topul marilor valori pe Gheorghe Hagi, Adrian Mutu şi Mugur Isărescu.



Sondajul mai arată că Victor Ponta sufla în ceafa premierului Boc la capitolul încredere în miniştri, că Elena Udrea este considerată cel mai incompetent ministru, că alianţa PDL-PSD nu este privită cu ochi buni de către alegători şi că nota medie acordată de cetăţeni lui Traian Băsescu pentru comportamentul în acest mandat este 6,66. De altfel, 35,5% dintre cei chestionaţi consideră că preşedintele Băsescu a minţit atunci când a respins acuzaţiile fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu potrivit cărora şeful statului a folosit interceptări ilegale.  18% au răspuns că Săftoiu a minţit, iar 45 % că nu ştiu. Media obţinută de premierul Boc de la cetăţeni este 6,34.

Sondajul arată totodată că dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate la care vor participa tot candidaţii din noiembrie 2008, 38% din cei chestionaţI ar vota cu PD-L, 30,2 cu PSD+PC, 17,1% cu PNL, 5,2 cu UDMR. Restul partidelor se situează sub pragul de 5%. Nu ar vota 21,2%.

În cazul unor alegeri prezidenţiale anticipate, 35% ar vota cu Traian Băsescu, 31,1% cu un alt candidat, 29,4% sunt nehotărâţi şi 4,5% nu vor vota. Cât priveşte intenţia de vot la alegerile europarlamentare, 39,1% ar vota cu PD-L, 31,3 cu PSD, 16,6% cu PNL şI 5,5% cu UDMR. Restul partidelor se situează sub pragul de 5%, iar 32,5%  sunt nehotărâţi şi/sau nu merg la vot.

Citiţi aici barometrul politic BCS! (fişier PDF
)

×
Subiecte în articol: politic