x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CURS pentru europarlamentare. PSD scade, dar pastrează prima poziție

Sondaj CURS pentru europarlamentare. PSD scade, dar pastrează prima poziție

01 Apr 2019   •   21:51
Sondaj CURS pentru europarlamentare. PSD scade, dar pastrează prima poziție
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Radu Tudor a prezentat în exclusivitate, luni, la "Punctul de Întâlnire", cel mai nou sondaj CURS privind intenția de vot a românilor la europarlamentare în ceea ce privește partidele.

"Pe măsură ce ne apropiem de ziua de 26 mai este clar că mari modificări nu vor mai fi. Cifrele pe care vi le prezentăm s-ar putea să regăsească cu o marjă destul de mică de eroare de +/- pe data de 26 mai", a spus Radu Tudor.

PSD: 31%

PNL: 23%

USR+Plus: 13%

ALDE: 10%

Pro România: 8%

PMP: 6%

UDMR: 5%

 

Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1.067 de persoane la domiciliul respondenților, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

"PSD rămâne pe primul loc, într-o tendință de scădere. PNL-ul pe de altă parte este pe locul doi. (...) în tendință de creștere. Dacă ne uităm la USR și +Plus - această unire a fost făcută recent - dacă ne uităm la scorul pe care îl au acum, este aproximativ același pe care îl obținea USR. USR, încă de la alegeri când a obținut 8% s-a aflat pe o tendință de creștere

Ce arată studiul acesta e că USR nu a înregistrat o creștere spectaculoasă. Suntem tot acolo, adică 1 + 1 nu au făcut 2, ci 1, cu tendința de creștere aferentă USR-ului", a explicat sociologul CURS Ionela Șufaru, la Antena 3.

×