x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj: Încrederea românilor în guvern şi preşedinţie a scăzut dramatic

Sondaj: Încrederea românilor în guvern şi preşedinţie a scăzut dramatic

23 Feb 2011   •   15:33

Potrivit unui sondaj de opinie IRES, românii şi-ar dori schimbarea lui Emil Boc, dar spun că acest lucru nu îi va determina să aibă mai multă încredere în guvern, potrivit cotidianul.ro.

Sondajul arată că românii nu mai au încredere în principalele instituţii ale statului.

Guvernul se "bucură" de cea mai scăzută cotă - 91%. La fel de prost stă şi Preşedinţia: 84% neîncredere şi doar 15% încredere, dar şi Parlamentul: doar 10% încredere şi 90% foarte puţină încredere.

În ceea ce priveşte prim-ministrul, majoritatea spun că nu ar fi de acord cu un şef de guvern independent.

65% dintre români şi-ar dori schimbarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria, în vreme ce doar 32% nu au o părere bună despre acest lucru. Totuşi, spun 60% din cei chestionaţi, încrederea lor în Executiv nu va creşte.

În ceea ce priveşte numirea unui premier independent, părerile sunt împărţite: 51% spun nu, în vreme ce 47% susţin că sunt de acord.

Dacă Emil Boc va fi schimbat, românii nu văd cine l-ar putea înlocui. 51% dintre cei chestionaţi nu au indicat niciun nume, 25% l-au nominalizat pe Mugur Isărescu, 9% l-ar vedea pe Victor Ponta la Palatul Victoria, iar 6% şi l-ar dori pe Klaus Johannis.

Studiul a fost realizat de IRES, în 18 februarie 2011, prin metodata CATI, pe un eşantion de 1.100 persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.

×