x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Ilieşiu: Vreau să rămân în USL. Sper că Antonescu va face un pas în spate, iar Tăriceanu, un pas înainte

Sorin Ilieşiu: Vreau să rămân în USL. Sper că Antonescu va face un pas în spate, iar Tăriceanu, un pas înainte

24 Feb 2014   •   11:27
Sorin Ilieşiu: Vreau să rămân în USL. Sper că Antonescu va face un pas în spate, iar Tăriceanu, un pas înainte

Senatorul Sorin Ilieşiu, care urmează să îşi dea demisia din Partidul Naţional Liberal, a declarat luni, că vrea să rămână în USL.

"Încă nu mi-am înregistrat oficial demisia din PNL. (...) Speranţa mea este renaşterea USL, aflat acum în comă. Dar, vreau să rămân în USL. Sper încă într-un miracol, sper că domnul Crin Antonescu va face un pas în spate, iar domnul Tăriceanu, un pas înainte", a precizat senatorul Ilieşiu, care anunţase de vineri că luni va anunţa Biroul Permanent şi în plenul Senatului demisia din PNL.

Senatorul Sorin Ilieşiu a consemnat joi dimineaţa, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că demisionează din Partidul Naţional Liberal, după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, a propus excluderea sa.

'Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nicio speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul preşedinte', spune Sorin Ilieşiu în scrisoarea deschisă remisă Agerpres.

Acesta mărturiseşte că nu se aştepta ca 65 din cei 67 membri ai Biroului Politic Naţional al PNL să voteze pentru excluderea sa din partid, la propunerea lui Antonescu.

Ilieşiu trimisese marţi dimineaţa o scrisoare deschisă adresată colegilor din PNL, în care propunea organizarea unui Congres extraordinar, ca preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, 'să facă un pas în spate', iar conducerea partidului să îi fie încredinţată lui Călin Popescu Tăriceanu.

Propunerea sa a fost una singulară, liberalii sibieni delimitându-se de iniţiativa acestuia şi comunicând că susţin echipa formată din preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis.

Ilieşiu a solicitat recent sprijinul colegilor din organizaţia sibiană pentru a candida la europarlamentare, dar aceştia s-au opus, spunând că ei doresc un candidat din Sibiu, ştiut fiind faptul că Ilieşiu a candidat pentru funcţia de senator de Sibiu la solicitarea conducerii centrale de la Bucureşti.

×