x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stage Expert: Buni pentru Clinton dar nu pentru Udrea

Stage Expert: Buni pentru Clinton dar nu pentru Udrea

de Elena Stan    |    19 Aug 2009   •   00:00

Stage Expert, firma care a organizat vizita preşedintelui Clinton în România şi summitul NATO a fost descalificată de Ministerul Turismului deoarece nu a trecut în ofertă cheltuielile de cazare şi transport pentru artiştii ce urmau să participe la avenimentele din programul Lumină la malul mării.

Manu Raymond, directorul Stage Expert SRL şi administratorul legal a explicat în faţa Comisiei de anchetă Udrea că toate punctele pentru care firma sa a fost descalificată de Ministerul Turismului la selecţia de oferte pentru organizarea evenimentelor din programul Lumină la malul mării au fost reale.

NU AM VRUT SĂ FIM MÂNĂ MOARTĂ
„Am primit în data de 31 martie un e-mail de la RCB cu privire la o selecţie de oferte în vederea organizării unor evenimente la Mangalia şi în staţiunea Mamaia. Deoarece termenul pînă la care puteam depune oferta a fost foarte scurt, respectiv 1 aprilie, oferta financiară şi cea tehnică au avut unele lipsuri", a declarat Manu Raymond. Mai mult, acesta a declarat că nu s-a prezentat la selecţia de ofertă pentru a fi "mână moartă" cum se spune în popor, adică doar pentru a se putea desfăşura selecţia de ofertă. "O firmă este descalificată din start dacă nu prezintă costurile totale ale evenimentului. Cum a fost posibil ca firma dumneavostră să se prezinte la selecţia de ofertă organizată de ministerul turismului şi să nu aveţi trecută valoarea totală? V-aţi descalificat singuri. Mai mult, dacă ne uităm în oferta firmei câştigătoare, MediaPro Pictures, nici ei nu au trecute defalcat cheltuielile de cazare şi trasnport pentru artişti. Au ca şi firma Stage Expert trecută o valoare totală", a spus Adriana Săftoiu, membru al comisiei de anchetă Udrea.

Mai mult, Stage Expert a fost înştiinţată că a fost descalificată în data de 3 aprilie, iar la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor fusese depusă o contestaţie de cea de-a treia firmă participantă la selecţia de ofertă, încă din data de 1 aprilie. Membrii comisiei nu s-au lămurit cum este posibil ca unele firme să afle înaintea celorlalte dacă au câştigat sau au pierdut o procedură de achiziţie, respective o selecţie de ofertă în acest caz.

×
Subiecte în articol: comisie udrea