x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stănescu despre negocierile cu ALDE: Cred că până la urmă se va găsi o formulă

Stănescu despre negocierile cu ALDE: Cred că până la urmă se va găsi o formulă

12 Aug 2019   •   18:56
Stănescu despre negocierile cu ALDE: Cred că până la urmă se va găsi o formulă
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat luni că negocierile cu ALDE privind rămânerea în coaliţie vor continua până la începutul sesiunii parlamentare, însă a admis că social-democraţii ar putea să guverneze cu o "minoritate parlamentară", dacă discuţiile vor eşua.

"ALDE deocamdată nu şi-a spus public punctul de vedere că va ieşi de la guvernare. Practic, în următoarele săptămâni, cred că vor mai avea loc discuţii. Până la 1 septembrie deja mai e timp, în momentul în care începe sesiunea parlamentară, şi cred că până la urmă se va găsi o formulă. Dacă nu, probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentară", a precizat Stănescu, întrebat pe această temă, înainte de Comitetul Executiv Naţional al partidului.

El a adăugat că atât condiţiile ALDE, cât şi cele ale Pro România de a intra la guvernare sunt de neacceptat pentru partid.

"Era nevoie de o coaliţie cât mai largă, asta am spus de fiecare dată, toată partea stângă trebuia să fie într-o singură parte, să-şi expună programul de guvernare în continuare. Din păcate, probabil că condiţiile ALDE sunt de neacceptat, nu ştiu, nu le-am văzut. Condiţiile Pro România sunt de neacceptat pentru partid, conducerea partidului a fost la negocieri, a negociat aceste lucruri, o să discutăm şi în Comitetul Executiv Naţional", a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă crede că PSD este presat sau şantajat de ALDE, el a răspuns că nu, menţionând că negocierile vor continua. "Nu, (...) probabil că se va negocia în continuare", a punctat liderul PSD Olt. AGERPRES

×