x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Ştefănescu versus Romănia" - Ultimatum pentru Băsescu

"Ştefănescu versus Romănia" - Ultimatum pentru Băsescu

de Jurnalul National    |    25 Oct 2007   •   00:00
"Ştefănescu versus Romănia"  -  Ultimatum pentru Băsescu
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Ludovic Orban a reconfirmat ieri seară, in emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzată pe Antena 2, că il va reincadra, ca director general in Ministerul Transporturilor, pe Gabriel Ştefănescu şi va dispune plata salariilor şi despăgubirilor cuvenite acestuia. • VIDEO

Ludovic Orban a reconfirmat ieri seară, in emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzată pe Antena 2, că il va reincadra, ca director general in Ministerul Transporturilor, pe Gabriel Ştefănescu şi va dispune plata salariilor şi despăgubirilor cuvenite acestuia.

La 11 ani după ce a fost concediat abuziv de Traian Băsescu (in calitate de minstru al Transporturilor), inaltul funcţionar public, prezent in exclusivitate la Antena 2, a povestit cum a căştigat la CEDO procesul intentat statului romăn şi i-a dat un ultimatum public de două săptămăni şefului statului pentru a-i achita intreaga sumă.



Ministerul Transporturilor il va da in judecată pe Traian Băsescu pentru recuperarea unui prejudiciu de 44 milioane de lei (13,3 milioane de euro), rezultat din rezilierea contractului de construire a tronsonului de Autostradă Bucureşti - Fundulea din anul 1997.

"Consorţiul, care trebuia să construiască tronsonul respectiv, a dat in judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru faptul că a fost reziliat acest contract şi a obţinut un titlu executoriu de la Consiliul de Arbitraj de pe lăngă Camera de Comerţ a Romăniei, privind plata unei despăgubiri de 44 milioane de lei", a explicat Ludovic Orban (foto), ministrul Transporturilor.


CONSTRUCTORI. Consorţiul va primi eşalonat despăgubirea de la CNADNR, stabilită de instanţa de judecată, pănă la jumătatea anului viitor. "Nu voi accepta ca acest prejudiciu să fie acoperit din banii contribuabililor şi in acest moment analizăm modul in care vom recupera aceşti bani de la cei vinovaţi, intre care se află şi fostul ministru al Transporturilor, Traian Băsescu", a explicat Orban. Consorţiul care fusese ales in 1996 pentru a construi tronsonul respectiv era format din companiile Italstrade Centrala de Construcţii Căi Ferate (CCCF), companii care in cele din urmă au şi realizat respectivul tronson in perioada guvernului Adrian Năstase.
  • Elena Stan

×
Subiecte în articol: politic