x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Ion (USR): PSD şi ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie

Stelian Ion (USR): PSD şi ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie

20 Mar 2019   •   15:00
Stelian Ion (USR): PSD şi ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie

Deputatul USR Stelian Ion consideră că PSD şi ALDE "s-au înţeles" şi "l-au convins" pe ministrul Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie.

"Astăzi s-a votat în Parlament moţiunea împotriva lui Tudorel Toader. Este un semnal foarte clar din partea PSD şi a ALDE că s-au înţeles, au bătut palma, l-au convins pe Tudorel Toader să dea acele trei ordonanţe. Nu avem nicio îndoială că aceasta a fost miza şi din această cauză au votat toţi împotriva moţiunii simple. Este foarte grav ceea ce se întâmplă dacă se adoptă aceste modificări la Codul penal şi de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă, e o încălcare crasă a Constituţiei, în condiţiile în care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului, în condiţiile în care de la deciziile CCR şi până în prezent Comisia Iordache nu a mai lucrat nimic, pentru că ei ştiu foarte clar că nu mai au majoritatea în Camera Deputaţilor pentru a trece aceste proiecte", a declarat Stelian Ion, miercuri, la Parlament.

El a apreciat că este foarte important, în următoarea perioadă, să se declanşeze referendumul pentru justiţie.

"Nu mai avem nicio speranţă din partea puterii actuale. Avem mari speranţe în preşedintele Klaus Iohannis, care deja a dat semnale că pregăteşte un astfel de referendum. Este un moment foarte bun şi foarte important pentru a tranşa această chestiune legată de justiţie pentru România. Această chestiune nu trebuie tranşată în stradă, nu trebuie tranşată în alte modalităţi decât prin vot", a punctat Stelian Ion.

Moţiunea simplă pe Justiţie a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Stelian Ion