x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

31 Mar 2006   •   00:00

Aderare - Lituania si Polonia ne-au ratificat


Parlamentul lituanian a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana cu 85 de voturi "pentru", unul "impotriva" si trei "abtineri". Tratatul urmeaza sa fie promulgat de presedintele lituanian, Valdas Adamkus. Tratatul a fost ratificat si de Parlamentul Poloniei. Legea va intra in vigoare dupa promulgarea de catre presedintele polonez, Lech Kaczynski. (Maria Toader)

PPCD - PD respins de PPE


Biroul Politic al PPE a hotarat sa nu puna pe ordinea de zi a Congresului din aceste zile cererea PD de a deveni membru asociat, insa PD dezminte ca ar fi solicitat acest lucru, potrivit unui comunicat al PPCD. Vicepresedintele PPCD Mihai Marinescu sustine ca decizia conducerii PPE arata ca afirmatiile lui Traian Basescu si Sorin Frunzaverde (foto), conform carora PD va deveni automat membru PPE o data cu integrarea Romaniei in UE, s-au dovedit "simple fabulatii" si ca PPE nu este dispus sa dea un cec in alb unui partid doar pe baza mandatelor de parlamentari pe care le are. (Dana Piciu)

Camera - Demnitar dat afara din plen


Ieri, in plenul Camerei Deputatilor, o discutie in contradictoriu intre secretarul de stat in Ministerul Muncii, Maria Muga, si deputatul UDMR, Kerekes Karoly, pe marginea unui amendament al acestuia la un proiect de lege, l-a determinat pe presedintele de sedinta, Lucian Bolcas (PRM), sa le ceara celor doi sa paraseasca sala de sedinte. El si-a motivat decizia prin faptul ca cei doi perturbau lucrarile plenului. Ulterior, Maria Muga a fost invitata sa revina in sala, dupa ce a stat doua-trei minute pe holurile Parlamentului. (Carmen Vintila)

Anticomunism - Noi atributii pentru premier


Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului va fi numit prin decizie a premierului, la propunerea consiliului de conducere al institutiei, a decis Guvernul printr-o hotarare adoptata ieri. Actul normativ aduce completari si in ceea ce priveste scopul infiintarii institutului. Potrivit noilor reglementari, institutul are drept scop investigarea stiintifica si identificarea crimelor, abuzurilor si incalcarilor drepturilor omului pe intreaga durata a regimului comunist in Romania, precum si sesizarea organelor in drept, in cazurile in care sunt depistate situatii de incalcare a legii.

×
Subiecte în articol: politic