x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

02 Mar 2006   •   00:00

Revenire - Weber, din nou sef de fundatie

Fostul consilier prezidential Renate Weber a revenit, incepand de ieri, la conducerea Fundatiei pentru o Societate Deschisa, la doua luni dupa ce a demisionat din functia detinuta la Palatul Cotroceni (30 decembrie 2005). Ea a fost numita presedinte al Consiliului National al organizatiei, activitatea in aceasta calitate incepand la 1 martie. Renate Weber a mai detinut aceasta functie in perioada martie 1998-decembrie 2004, dupa care a intrat in staff-ul presedintelui Traian Basescu.

Dezbateri - Legea lustratiei, in Senat

Senatorii din Comisiile juridica, drepturile omului si egalitatea de sanse au dezbatut ieri propunerea legislativa privind interzicerea accesului la functii si demnitati publice pentru persoanele care au facut parte din structurile puterii comuniste, reprezentantii opozitiei reclamand insa faptul ca initiativa condamna functii, nu fapte. Senatorii celor trei comisii au fost de acord, in unanimitate, ca este nevoie de un "act care sa ne delimiteze de trecut". Deputatul Mona Musca, initiator, si-a aratat speranta ca legea va fi adoptata "atata vreme cat principiul care sta la baza legii este corect".

PPCD - Ioan Talpes, tinut la usa

Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ieri ca, deocamdata, nu este oportuna inscrierea senatorului Ioan Talpes in PPCD, fiind necesar ca mai intai acesta sa lamureasca anumite aspecte din trecutul sau, cum ar fi relatia cu Ion Iliescu. Ciuhandu a precizat ca, in urma cu aproximativ doua saptamani, Ioan Talpes si-a declarat "intempestiv" intentia de a se inscrie in PPCD. Liderul PPCD a mentionat ca, pana acum, senatorul nu a depus vreo cerere de inscriere in partid.

Anti-Vadim - Cererea lui Meir, respinsa

Conducerea Senatului a respins ieri solicitarea deputatului Nati Meir de destituire a liderului PRM, C.V. Tudor, din functia de vicepresedinte al Senatului si suspendarea din calitatea de senator. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca problema ridicata de Meir nu intra in competentele conducerii Senatului, mai ales ca Meir a initiat deja o actiune in instanta. Meir il acuza pe Vadim ca l-a caricaturizat in ipostaza lui Hitler si l-a prezentat ca pe un "nazist intarziat" si "terorist".
×
Subiecte în articol: politic