x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Strategia lui Oprescu pentru un nou mandat

Strategia lui Oprescu pentru un nou mandat

de Iulia Barbu    |    24 Mai 2012   •   17:25
Strategia lui Oprescu pentru un nou mandat

N-a fost usor sa reziste in fata piedicilor puse de consilierii generali ai PDL. Cu toate acestea, Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, a reusit sa-si puna in aplicare aproape toate proiectele importante pentru Capitala. Daca in urma cu cativa ani parea un lucru imposibil, acum, Bucurestiul face parte din familia UEFA, fiind inclus astfel pe harta internationala a evenimentelor sportive. De acum inainte, ambitiile sunt si mai mari.

Primarul Oprescu vrea sa construiasca spitale noi, gradinite, scoli, o baza sportiva multifunctioanala, sa introduca o parte a Centrului Istoric in patrimoniul UNESCO, sa fluidizeze traficul rutier prin constructia de noi pasaje si parcari, sa rezolve problema cainilor fara stapan, pentru care are deja cel mai mare adapost din Europa, la Uzunu, sa realizeze Zona Metropolitana – Bucuresti – Marele Oras, din care sa faca parte si Canalul Bucuresti – Dunare. "Eu nu vorbesc fara sa ma documentez inainte. Pentru acest proiect am analizat deja si beneficiile. In acest fel, Bucurestiul s-ar lega de Marea Neagra. Vorbim de turism, de zona de recreere. Nu sunt genul de om care sa faca proiecte politice, cu miza electorala. Fac pentru ca oamenii merita sa traiasca intr-un oras normal, sa avem cu totii o viata normala", a precizat Oprescu.

Discursul edilului a inceput de altfel simplu. A anuntat ca vrea sa sparga traditia: nu se plange de ce nu a putut realiza, cum au facut predecesorii sai. A vorbit de proiectele finalizate, si nu au fost putine. A recunoscut ca a continuat proiectele incepute de ani intregi, pentru ca locuitorii acestui oras sa se bucure de ele. Acestea nu sunt ale nici unui primar, sunt ale oamenilor, a amintit edilul.

"N-am venit sa ma plang, am venit sa va spun ce am facut, n-am avut proiecte fanteziste cu miza electorala, am vrut sa arat ca se poate, si dovada este ca acum pot sa stau cu fruntea sus in fata dumneavoastra", a spus primarul Sorin Oprescu. Impreuna cu specialistii, primarul Capitalei vrea sa transforme Bucurestiul intr-o metropola continentala. "Dorintele si exigentele cetatenilor au devenit si dorintele si exigentele mele. Am muncit mult si cu devotament pentru a fi mai bine in Bucuresti. Am demonstrat ca se poate, ca impreuna putem reda o sansa orasului", a adaugat Oprescu.

Planurile pentru un nou mandat de primar general sunt mari. Multe pasaje, strapungeri, largiri ale arterelor de circulatie, practic o noua imagine a Capitalei. O parte dintre acestea sunt incepute si au termene stabilite. Astfel, strapungerea Buzesti – Berzei – Vasile Parvan va fi finalizata in semestrul II – 2012, reabilitarea Bulevardului Aerogarii – semestrul II – 2012, reabilitarea Bulevardului L. Rebreanu – semestrul I – 2013, reabilitarea Soselei Iancului – Pantelimon – semestrul I – 2013, iar portiunea intre Soseaua Iancului si limita administrativa a Bucurestiului – sementrul II – 2013. Multe proiecte de infrastructura se afla pe lista de prioritati ale primarului Sorin Oprescu.

Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi terminata si ea in semestrul II din 2014, strapungerea Bdul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – semestrul I – 2014, supralargirea Strada Gh. Ionescu Sisesti – semestrul I – 2013. Realizarea unei artere de circulatie care sa asigure legatura intre Bdul Poligrafiei si Centura 2 se afla in studiu, iar inchiderea inelului median este un proiect care va fi realizat in parteneriat public-privat, propus spre finalizare in 2016. Pasajele subterane de la Piata Presei Libere, Chales de Gaulle, intersectia Razoare, Piata Romana vor prinde si ele contur. Gasirea unui loc de parcare nu va mai fi o problema.

Se va finaliza parcarea de la Piata Universitatii cu 420 de locuri, Walter Maracineanu – 242 de locuri, Piata Alba Iulia – 1.200 de locuri, Piata Dorobanti – 254 de locuri, Piata Edgar Quinet – 380 de locuri, Gara de Nord – 1.487 de locuri, Strada Pictor Nicolae Tonitza – 317 locuri de parcare, Spitalul Coltea va avea si el 420 de locuri de parcare, Arena Nationala va dispune de 1.300 de locuri, iar in zona Bibliotecii Nationale, bucurestenii vor avea 3.000 de locuri de parcare. In viitorul mandat, Oprescu isi propune sa construiasca 20 de gradinite, 35 de scoli, sase sali de sport multifunctionale si isi doreste 3 spitale noi. Pentru cainii fara stapan vrea alte adaposturi, pe langa cel de la Uzunu. Primarul isi propune, de asemenea, mai mult verde in Bucuresti, dar si un plan coerent pentru salubrizare si deszapezire. Edilul a adaugat ca isi doreste sa creasca absorbtia pentru fondurile europene.

Cititi aici platforma program a primarului Sorin Oprescu

×
Subiecte în articol: politica