x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Strategul lui Barna, Andrei Caramitru, spune că Guvernul Orban e la fel ca al PSD

Strategul lui Barna, Andrei Caramitru, spune că Guvernul Orban e la fel ca al PSD

de Ion Alexandru    |    27 Noi 2019   •   09:11
Strategul lui Barna, Andrei Caramitru, spune că Guvernul Orban e la fel ca al PSD

Consilierul președintelui USR Dan Barna, Andrei Caramitru, atacă virulent rectificarea bugetară anunţată de Guvernul Orban, precizând că ia aceleași măsuri ca guvernele social-democrate. “Am votat cu toții pentru schimbare. Bravo nouă. Și ce anunță guvernul azi? Că e în gaură financiară totală (deficit de peste 4%, mult mai rău decât credea oricine. Și ce fac? Mai mulți bani pentru PNDL. Primarii să se înfrupte! Bravo! Mai mulți bani la bugetari și la pensii. Bravo! Tăiați bani de la educație și transporturi. Să fim proști și fără drumuri. Bravo! Nu se taie niciun leu din pensiile special. Bravo! Se mai dau vreo 30 de milioane la Culte. Bravo! Care e exact diferența cu ce făcea PSD? Concret, nu pe povești, care e diferența? Dacă nu vine repede guvernul cu un plan inteligent pentru la anul, o să ajungem cu deficit de 6-7% (…)”, scrie Caramitru pe contul său de socializare.

Acesta mai susține că USR trebuia să dea președintele în runda asta, “dacă chiar voiam să ne salvăm ca țară. Dar am mers pas cu pas. La fel. Țopăim, nemțește, pe loc și pe fundul gropii”.

Mai mult, Caramitru cataloghează drept „tare” această rectificare bugetară, „mai puțin pensii speciale (0 tăieri), Bor (creștem bugetul), Pndl (creștem bugetul), servicii (creștem bugetul)”. „Pentru că la noi contează doar primarul, securistul și popa. Cei mai tari. Stâlpii «statului». Și voi că ați votat - acuma «stati liniștiți la locurili voastre». Vin 50 de lei în plus la salariul minim din ianuarie”, mai arată acesta.

×
Subiecte în articol: Andrei Caramitru