x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe: Asumarea răspunderii, discutată, agreată și stabilită în coaliție

Stroe: Asumarea răspunderii, discutată, agreată și stabilită în coaliție

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   23:00
Stroe: Asumarea răspunderii, discutată, agreată și stabilită în coaliție

Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată și stabilită în coaliție, declară pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. „Suntem într-o situație de reală urgență pentru aplicarea acestor măsuri, astfel încât să aibă efectul dorit”, adaugă el

„Este vorba despre o asumare explicită a acestui pachet de reforme din partea guvernului și a premierului Marcel Ciolacu. Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată și stabilită în coaliție”, declară pentru MEDIAFAX Ionuț Stroe.

El spune că singura posibilitate a guvernului pentru a modifica legi organice este prin angajarea răspunderii.

„Nu poți modifica astfel de acte normative prin OUG, ci doar prin dezbatere parlamentară sau angajarea răspunderii. Or, în această situație de reală urgență în care ne aflăm, dezbaterea parlamentară a atâtor acte normative ar fi durat mult prea mult. Așadar, motivul este unul cât de poate de pragmatic: suntem într-o situație de reală urgență pentru aplicarea acestor măsuri, astfel încât să aibă efectul dorit în aceste ultime patru luni ale anului”, încheie Stroe.

Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. ”Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială”, a anunțat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: stroe raspundere coalitie