x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe: Colegii din PSD au uitat de pensionarii militari și acum inventează scuze și acuze

Stroe: Colegii din PSD au uitat de pensionarii militari și acum inventează scuze și acuze

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   23:30
Stroe: Colegii din PSD au uitat de pensionarii militari și acum inventează scuze și acuze

Colegii din PSD au uitat de pensionarii militari și acum inventează scuze și acuze, reacționează purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la declarațiile social-democratului Lucian Romașcanu. „PSD nu poate să arate nici măcar o ciornă pe un șervețel unde ei au propus așa ceva”, adaugă el.

„Colegii din PSD au uitat de pensionarii militari și acum inventează scuze și acuze. De fapt nu s-au gândit la ei niciodată. Și-au dat seama prea târziu și doar pentru că e campanie electorală. Scutirea de impozitare a pensiilor militare la plafonul de 3000 de lei, la fel ca toate celelalte, este o idee ce aparține 100% PNL. Este o corecție, de fapt o reparație, pentru sute de mii de beneficiari - pentru că PSD a uitat de acești pensionari. PSD nu poate să arate nici măcar o ciornă pe un șervețel unde ei au propus așa ceva”, scrie pe Facebook Ionuț Stroe.

El spune că nu există nici un amendament propus de PSD săptămâna trecută în Comisii.

„Se poate vedea în documentele oficiale. Propunerea PSD nu a existat. Pentru că, dacă ar fi existat, PNL ar fi votat-o imediat, așa cum a susținut de la bun început neimpozitarea tuturor pensiilor sub 3000 de lei. PSD preferă sloganuri de campanie, în loc de acțiuni și de susținerea unor măsuri de bun augur - chiar dacă nu le aparțin, chiar dacă cei din PSD au greșit sau poate aveau ordin politic să uite de ce acele pensii. Nu poți să dezinformezi, doar pentru că e campanie electorală”, încheie Stroe.

Liberalii s-au opus săptămâna trecută majorării plafonului pentru neimpozitarea pensiilor și în cazul militarilor, spunea, marți, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu: „Penibilul este cotidian, dar, periodic, unele declarații merg în zona delirului”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut, recent, ministrului de Finanțe Marcel Boloș includerea militarilor între beneficiarii majorării plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: stroe romascanu pensii militare