x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidele au primit anul trecut peste 256 de milioane de lei subvenții de la bugetul de stat

Partidele au primit anul trecut peste 256 de milioane de lei subvenții de la bugetul de stat

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   16:45
Partidele au primit anul trecut peste 256 de milioane de lei subvenții de la bugetul de stat

Partidele au primit în 2022 sume în valoare de peste 256 de milioane de lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat, anunță Autoritatea Electorală Permanentă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale a informațiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formațiunile politice din subvențiile de la bugetul de stat, că în anul 2022 au fost efectuate cheltuieli în proporție de 72% din totalul sumelor încasate.

„Totodată, precizăm că în anul 2022 au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 256.640.664,28 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat. În structura cheltuielilor efectuate din subvenția de la bugetul de stat ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă la Partidul Social Democrat - 58,54%, la Partidul Național Liberal - 70,72% și la Partidul Mișcarea Populară - 27,62%”, potrivit comunbicatului de presă..

În ceea ce privește cheltuielile cu personalul, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de Partidul Pro România și de Uniunea Salvați România, mai precis 44,93%, respectiv 29,28%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: subvenţii partide bugetul de stat