x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Suciu: Avem o infrastructură spitalicească veche și suntem datori să reîncepem construcția de unități medicale

Suciu: Avem o infrastructură spitalicească veche și suntem datori să reîncepem construcția de unități medicale

05 Mai 2016   •   19:43
Suciu: Avem o infrastructură spitalicească veche și suntem datori să reîncepem construcția de unități medicale
Sursa foto: Alex Micsik

Guvernul are în vedere reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate, în acest sens fiind încheiate studiile de fezabilitate pentru construcția a două spitale noi - Spitalul de copii "Marie Curie" și Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, joi, la Palatul Victoria.

"Măsurile structurale pe care Guvernul le are în vedere țin de reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate. Avem o infrastructură spitalicească veche și suntem datori să reîncepem construcția de unități spitalicești. Este momentul să anunțăm programul de parteneriat public-privat de construcție a două spitale noi, ale căror studii de fezabilitate sunt încheiate în acest moment. Este vorba de Spitalul de copii 'Marie Curie' și Institutul de Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu', ambele în București", a spus Dan Suciu, precizând că aceste două programe vor putea fi continuate și cu alte obiective în perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că vor fi accelerate și proiectele de finanțare europeană pentru construcția celor trei spitale regionale de la Craiova, Iași și Cluj.

"Toate crizele din ultimele luni au demonstrat că în sectorul de sănătate avem disfuncții manageriale serioase, pe care nimeni nu le-a abordat în ultimii ani. Este momentul ca ele să nu mai fie neglijate. Este nevoie de o regândire a modului în care sunt respectate contractele de management în spitalele publice și a modului în care unitățile spitalicești se subordonează autorităților centrale și locale. Guvernul va aborda și aceste probleme", a mai spus Dan Suciu.

Acesta a afirmat că toate măsurile anunțate de Guvern pot să contribuie la recâștigarea încrederii în sistemul de sănătate.

"Considerăm că toate aceste măsuri pot să contribuie la recâștigarea încrederii în sistemul de sănătate și vrem să colaborăm pentru aceasta cu toți factorii din sistem, medici, manageri, asociații profesionale și non-guvernamentale", a adăugat Dan Suciu.

×
Subiecte în articol: dan suciu