x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sulfina Barbu: Noi vrem un premier asumat de PNL, după alegeri şi cu un mandat de patru ani

Sulfina Barbu: Noi vrem un premier asumat de PNL, după alegeri şi cu un mandat de patru ani

06 Noi 2015   •   22:45
Sulfina Barbu: Noi vrem un premier asumat de PNL, după alegeri şi cu un mandat de patru ani

Deputatul liberal Sulfina Barbu a declarat, vineri, la Slatina, că liberalii vor un premier asumat de PNL dar după alegeri, propus în urma votului cetăţenilor şi care să poată avea un mandat de patru ani.

"PNL, aşa cum a comunicat prin cei doi copreşedinţi, susţine şi a mers la Cotroceni doar cu propunerea de alegeri anticipate. Noi considerăm că alegerile anticipate reprezintă soluţia necesară în acest moment şi soluţia corectă în acest moment. Pentru ca cetăţenii să hotărască care sunt politicienii care să meargă în conducerea ţării. (...)Nu a mers PNL la consultări cu o propunere de premier, ceea ce ştim sigur că şi UDMR a mers pe aceeaşi linie, facem parte şi din aceeaşi familie politică la nivel european, pe aceeaşi variantă. Aşteptăm finalizarea acestor consultări şi aşteptăm concluziile şi propunerile domnului preşedinte. Noi n-am făcut o propunere de prim-ministru. După alegeri, după alegeri, aşa cum a spus domnul preşedinte de onoare Quintus, PNL are o propunere de prim ministru în persoana domnului Predoiu. Dar noi vrem un premier asumat de PNL, după alegeri, şi cu un mandat de patru ani, cu votul cetăţenilor, în spate", a spus fostul ministru Sulfina Barbu.

Întrebată dacă crede că se va reduce numărul de parlamentari la 300, Sulfina Barbu a spus că societatea civilă va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis şi această temă. "Pentru ca viitorul Parlament să aibă 300 de parlamentari ar însemna modificare legii electorale. Actuala cifră a întrunit un compromis politic astfel încât să primească un vot în Parlament. Dacă partidele parlamentare, după această resetare pe care cred că o înţelege fiecare partid, se vor aşeza la masă şi vor promova o lege din care să rezulte această cifră, sunt convinsă că lucrul acesta trebuie să întâmple foarte repede. Dacă nu, la modificarea Constituţiei. Dar eu cred că va fi una din temele discutate inclusiv cu domnul preşedinte din nou, vizavi de ce solicită societatea civilă", a adăugat Sulfina Barbu.

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru al Mediului, a subliniat că alegerile anticipate sunt soluţia, deoarece legitimitatea unui guvern e dată de votul cetăţenilor. "Sunt alegerile anticipate o soluţie deoarece actualele majorităţi din parlament nu sunt formate cu partide politice care au mers in faţa cetăţenilor pentru a le cere votul. Legitimitatea unui guvern e dată de cetăţeni. Dacă nu înţelege oricare parlamentar că cerinţa oamenilor din stradă e resetarea clasei politice nu au ce căuta acolo", a afirmat Lucia Varga.

Lucia Varga a menţionat că partidele au în prezent responsabilitatea de a promova persoane apreciate de societate şi care nu au probleme cu legea. "În momentul acesta, credeţi-ne, şi pentru noi este o provocare. Partidele trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi schimbe modul de promovare a oamenilor. Noi ca partide avem responsabilitatea să începem un proces şi dovada cea mai bună va fi lista de candidaţi oferită în campanie de către partide. Dacă noi vom fi imaturi şi nu vom înţelege că e momentul să sprijinim acei oameni care merită toată aprecierea comunităţii, oameni care au expertiză, oameni care nu au probleme cu legea, atunci cetăţenii nu ne vor alege. Maturitatea pe care o avem ne va face să optăm pentru o listă curată, o listă care sunt convinsă că poate fi discutată inclusiv cu societatea civilă", a mai declarat Lucia Varga.

Sulfina Barbu şi Lucia Varga au participat vineri, la Slatina, la o dezbatere regională privind probleme de mediu, organizată de Comisia de Mediu, Ape şi Silvicultură a PNL. 

×
Subiecte în articol: sulfina barbu