x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Supararile domnului Boc - Ministrul Gheorghe Barbu, umilit de seful PD

Supararile domnului Boc - Ministrul Gheorghe Barbu, umilit de seful PD

de Oana Stancu Zamfir    |    29 Aug 2006   •   00:00
Supararile domnului Boc - Ministrul Gheorghe Barbu, umilit de seful PD

Emil Boc pare sa aiba nervii incordati la maximum. O parte din ei a fost varsata in sedinta conducerii PD pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto), care ar putea usor sa pledeze nevinovat dupa incidentul cu seful partidului. Potrivit participantilor la sedinta, Barbu a cerut discutarea in Alianta a doua legi care prevad pensii de urmas si a caror aplicare a fost suspendata anul trecut, pentru ca fondurile sa fie dirijate catre recorelarea pensiilor.

Pentru deblocarea lor e nevoie tot de o decizie a Aliantei, ar fi sustinut ministrul, aratand ca suplimentarea de buget necesara se ridica la circa 18.000 de miliarde de lei. Argumentele tehnice ale lui Barbu nu au penetrat pana la Emil Boc, liderul PD dand drumul la decibeli pentru a-i reprosa ministrului ca nu actioneaza ca un om politic, intrucat, in opinia sa, Barbu ar fi trebuit sa iasa public si sa-l acuze pe Vladescu, omologul de la Finante, ca nu ii da banii. Barbu a argumentat ca Finantele nu pot da bani pentru legi suspendate, insa fara succes. Nervozitatea lui Boc ar fi coborat pana la acuzatii de incompetenta la adresa ministrului, care pana la urma s-a pus la dispozitia partidului: "Daca sunteti nemultumit de mine, luati in considerare conditia mea de ministru si analizati-mi activitatea in BPN", ar fi incheiat ministrul, vizibil marcat la finalul sedintei. (Oana Stancu)

AMANARE
Liderul PD a refuzat sa discute cazul senatorului Marius Marinescu, a carui excludere din partid a fost ceruta de patru membri BPN, pana la rezultatul anchetei guvenamentale despre situatia de la ARIS. Liderul PD a tinut sa-l "umfle" si pe seful Comisiei de etica, Marian Jean Marinescu, pentru ca ar fi comunicat presei ca a finalizat raportul. "Nu imi faci tu ordinea de zi. Acum iar o sa zica presa ca iau eu una si alta de la Marinescu", s-a plans Boc.

×
Subiecte în articol: politic barbu