x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surpriză: Cioloş n-ar sălta PNL aşa cum şi-ar dori Blaga şi Gorghiu

Surpriză: Cioloş n-ar sălta PNL aşa cum şi-ar dori Blaga şi Gorghiu

de Georgiana Ionita    |    15 Aug 2016   •   14:59
Surpriză: Cioloş n-ar sălta PNL aşa cum şi-ar dori Blaga şi Gorghiu
Sursa foto: DIANA OROS

Liberalii au primit zilele trecute rezultatele unei cercetări sociologice care arată că intrarea premierului Dacian Cioloş în PNL i-ar scădea credibilitatea şi n-ar aduce prea mari avantaje electorale partidului. PNL pregăteşte însă de reactivarea “premierului din umbră”, Cătălin Predoiu, care ar urma să primească un loc eligibil pe listele pentru Senat din Bucureşti.

Liderii din Modrogan au rămas surprinşi după ce au citit analiza sociologică efectuată la nivelul Capitalei. Liberalii ar fi extrem de dezamăgiţi de rezultatele care arată că premierul Dacian Cioloş şi-ar pierde credibilitatea dacă ar ieşi din neutralitate şi s-ar alătura unui partid politic. În partid se vorbeşte, însă, despre relansarea premierului din umbră, Cătălin Predoiu, căruia liberalii vor să-i asigure un loc eligibil pe lista cu senatori pe care PNL o va depune în Capitală. Preşedinţii filialelor PNL din toată ţara ar trebui să trimită în această săptămână listele provizorii cu senatori şi deputaţi, iar bătălia pe locuri se dă la cuţite în interiorul partidului. Prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu s-a autopropus pentru un loc pe liste în judeţul Buzău, asta deşi actualul mandat de senator l-a câştigat în Alba.

Alegeri amânate

Fosta pedelistă Anca Boagiu şi-ar dori şi ea un nou mandat, însă liderii PNL nu privesc ideea cu ochi buni după controversele de la locale. Senatoarea îşi dispută şefia filialei din Sectorul 2 cu fostul deputat Dan Cristian Popescu. Programate pentru 17 august, alegerile pentru noul lider au fost amânate după un scandal în interiorul organizaţiei. Liderii de la centru au luat această decizie în urma memoriilor formulate de către susținătorii lui Dan Cristian Popescu, foști membrii în Forța Civică, care susţin că nu se regăsesc în baza de date și nu li se permite să își achite cotizația pentru a putea vota noul şef. În schimb, vechii PDL-işti din spatele Ancăi Boagiu acuză că se încearcă înscrierea în filială a unor persoane stimulate financiar să-l voteze pe Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al Sectorului 2.

 

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga sperau ca imaginea premierului Dacian Cioloş să funcţioneze ca o locomotivă electorală pentru liberali la alegerile parlamentare. Dezamăgiţi de vechile partide, bucureştenii şi-ar pierde încrederea în premier dacă ar alege să intre în politică de partea PNL.

Candidat la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu a obţinut doar 11% din voturi la alegerile din 5 iunie, de trei ori mai puţin decât candidatul USB, Nicuşor Dan, clasat al doilea după Gabriela Firea.

×