x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tánczos Barna: Astăzi, alternativă la această coaliţie nu există. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun

Tánczos Barna: Astăzi, alternativă la această coaliţie nu există. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun

02 Sep 2021   •   17:15
Tánczos Barna: Astăzi, alternativă la această coaliţie nu există. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, face un apel la calm și le cere colegilor săi din Guvern să nu rupă coaliția, pentru că nu există, în prezent, o alternativă. „Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea”, spune, joi, Tanczos Barna.

Întrebat, joi, într-o conferință de presă, care este poziția UDMR în scandalul din Guvern, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că Uniunea a făcut de mai multe ori apel la calm și stabilitate.

„Am făcut de mai multe ori apel la responsabilitate și la calm. Situația de ieri (miercuri – n.r.) este una într-adevăr tensionată. UDMR a cerut de mai multe ori ca acest program, , să fie analizat cu prioritate, să avem avizarea acestui act normativ în cel mai scurt timp posibil pentru că suntem convinși de faptul că România are nevoie de acest program de dezvoltare, care vine și, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, de exemplu, rezolvă o problemă uriașă: infringementul pe gospodărirea apei menajere”, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a spus că UDMR a luat act de solicitarea premierului Florin Cîțu de revocare din funcție a ministrului Justiției Stelian Ion, ca fiind un atribut al primului ministru.

„Am luat act de această solicitare. Este atributul primului ministru. Dânsul are posibilitatea și cu mine, și cu alții, să ia, la un moment dat, o asemenea decizie. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea, sper ca mâine (vineri – n.r.), ședința de Guvern și ședința de coaliție să ne ducă către poziții mai apropiate, către un compromis și către o soluție prin care această coaliție să meargă mai departe”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta este de părere că „alternativă la această coaliție nu există”.

×
Subiecte în articol: tanczos barna