x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tanczos Barna: E greu să-mi dau seama dacă e o culegere de petiţii sau o moţiune

Tanczos Barna: E greu să-mi dau seama dacă e o culegere de petiţii sau o moţiune

06 Mai 2019   •   21:55
Tanczos Barna: E greu să-mi dau seama dacă e o culegere de petiţii sau o moţiune

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat luni, în plen, că la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ar fi trebuit abordate alte teme decât cele incluse de semnatari în text.

El a anunţat că senatorii UDMR se vor abţine la vot.

"Am citit moţiunea de mai multe ori şi recunosc că e greu să îmi dau seama dacă e o culegere de petiţii, este într-adevăr o moţiune simplă sau este demagogie pură. Vă las pe dumneavoastră să decideţi, în funcţie de evaluarea proprie. Un lucru este cert: mă aşteptam la mai mult, mă aşteptam la o analiză profesionistă a activităţii ministrului de Finanţe", a spus senatorul UDMR.

Potrivit lui Tanczos Barna, la dezbaterea moţiunii ar fi trebuit să se vorbească despre inflaţie pentru că România, faţă de anii 2016 - 2017, este campioană în Europa, din punct de vedere negativ, despre Ordonanţa 114/2018, despre măsurile luate fără studii de impact, despre întârzierea adoptării bugetului pe anul 2019.

Moţiunea simplă "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!", iniţiată de 38 de senatori de la PNL şi USR, a fost respinsă luni în plenul Senatului. În favoarea moţiunii s-au exprimat 27 de senatori, 70 au votat împotrivă şi nouă s-au abţinut.

AGERPRES

×