x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu a chemat alesii PNL la ordine

Tariceanu a chemat alesii PNL la ordine

22 Apr 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a cerut deputatilor PNL sa sustina ordonanta privind declararea averilor in forma propusa de Guvern. Exact acelasi lucru le cerea si senatorilor, acum o luna, dar nu l-a ascultat nimeni.

  • de MONICA IORDACHE
  • ANTICIPATE. Premierul Tariceanu a evitat sa raspunda la intrebarile privind organizarea unor alegeri inainte de termen
    Delegatia Permanenta a PNL a decis ca grupul parlamentar liberal din Camera Deputatilor sa sutina ordonanta privind declarea averilor demnitarilor in forma propusa de Guvern. Potrivit unor surse, in timpul sedintei, presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, i-a luat la rost pe senatorii liberali pentru ca au sustinut amendamente prin care practic a fost masacrat formularul de declarare a averilor si pentru ca, din cauza absentelor, au periclitat votul asupra unor legi importante. Tariceanu le-a reprosat alesilor ca au facut partidul de ras si i-a amenintat ca daca nu accepta legea asa cum a fost elaborata de Ministerul Justitiei, ii va cere personal presedintelui Traian Basescu sa refuze sa o promulge si sa o retrimita in Parlament.

    DEMISIE. Dupa sedinta Delegatiei, Tariceanu i-a invitat pe parlamentarii care au retineri in a-si declara bunurile sa renunte la politica. "Daca sunt persoane care nu doresc sa se supuna unui asemenea test, sunt libere sa demisioneze si sa se retraga in viata privata", a declarat liderul liberal. El a povestit ca si in Guvern au existat semne de intrebare asupra formularului declaratiei de avere, dar ca le-a cerut ministrilor sa il accepte asa cum a fost intocmit de Ministerul Justitiei, "pentru ca, altfel, vor aparea suspiciuni". Presedintele PNL a spus ca in Senat s-au pus "probleme false" si ca dezbaterile s-au bazat pe o neintelegere a legii. Acesta este cel de-al doilea apel pe care Tariceanu il face in fata parlamentarilor liberali de a sustine proiectul Guvernului privind declararea averilor. In urma cu aproximativ o luna, cand aparusera primele semnale ca senatorii PNL sunt pusi pe modificat proiectul, Tariceanu a avut o intalnire cu grupurile parlamentare din Senat si Camera in care le-a cerut exact acelasi lucru, dar, evident, nu l-a ascultat nimeni.

    ×
    Subiecte în articol: tariceanu politic