x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TĂRICEANU A DESCOPERIT ACUZATIVUL/Guvernarea de pe blog

TĂRICEANU A DESCOPERIT ACUZATIVUL/Guvernarea de pe blog

de Monica Iordache Apostol    |    15 Noi 2008   •   00:00
TĂRICEANU A DESCOPERIT ACUZATIVUL/Guvernarea de pe blog

Politica de stat s-a mutat din Parlament pe blogurile personale ale miniştrilor şi ale parlamentarilor, care şi-au deschis astfel de site-uri pentru a comunica mai bine cu fanii şi cu alegătorii. Nu toţi îşi scriu singuri mesajele, dar consilierii le copiază fidel stilul de exprimare. Doar sfetnicii premierului au dat greş, pentru că folosesc corect acuzativul, spre deosebire de cel pe care îl reprezintă.

“Dacă ar fi să caracterizez printr-o singură sintagmă Programul pe care l-am prezentat astăzi românilor, spun: soluţii de dreapta pentru a continua creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.” Aşa începe cel mai recent mesaj al bloggerului Tăriceanu către fani şi alegători. Dacă premierul ar fi rostit un discurs în care se regăsea această frază probabil că din gură i-ar fi ieşit “programul care l-am prezentat”. Consilierii premierului, căci este puţin probabil că Tăriceanu însuşi are timp să-şi întreţină blogul, au însă mai multă grijă de gramatică, aşa că mesajele guvernamentale sunt cel puţin corecte. Nu şi atrăgătoare. Într-o limbă de lemn greu de digerat, de pe blogul premierului ni se explică ultimele măsuri ale Executivului şi le sunt date replici contestatarilor. Tăriceanu vorbeşte despre “fanteziile” PSD şi despre “basmele stângii” în materie de promisiuni electorale şi acuză liderii de sindicat din învăţământ că “sunt influenţaţi politic şi urmăresc interese personale”. În rest, site-ul personal al premierului, completat de blog, abundă în date despre guvernare şi poze în mijlocul pensionarilor fericiţi că li s-a mărit pensia.

TĂRICEANU E ÎNSCRIS ŞI PE PROGRAMUL TWITTER
Tariceanu e înscris şi pe programul Twitter, o reţea socială prin care îţi faci noi prieteni. Premierul le trimite prietenilor internauţi mesaje despre ce face într-un anumit moment, precum: “Tocmai am susţinut o declaraţie de presă”, “Am terminat şedinţa de guvern. Ne pregătim pentru o săptămână încărcată” sau “În curând voi participa la o reuniune consultativă la Palatul Victoria”. Şi ministrul care îşi petrece cea mai mare parte a timpului la televizor, Mariana Câmpeanu, rezolvă dosare de pensii de pe blog. Primeşte sesizări, personalul ministerului le rezolvă, iar cei care nu-şi dau toate datele sunt contactaţi de funcţionari. Mariana Câmpeanu mai filozofează puţin şi despre minunea de a deveni mamă, ca să promoveze mai bine faptul că a susţinut mărirea alocaţiei acordată după naştere. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a avut şi el un blog în perioada campaniei pentru Primăria Capitalei, dar l-a dezactivat când nu i-a mai folosit.

PSD SE CEARTĂ CU BĂSESCU DE PE BLOG
Nici opoziţia nu stă degeaba, ba e chiar mai vivace. Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Miron Mitrea şi-au deschis bloguri de pe care se ceartă cu pedeliştii şi cu Traian Băsescu. Şi pentru că n-au atâta treabă ca liberalii, îşi scriu singuri mesajele. Ion Iliescu îl face pe actualul şef al statului “iresponsabil” pentru că a lansat teoria ipoteticei lovituri

de stat de după alegerile din 30 noiembrie şi îşi povesteşte peregrinările electorale alături de candidaţii PSD. Iliescu mai strecoară şi informaţii care fac ştiri pentru presă, precum postarea în care admite că PSD a susţinut Guvernul Tăriceanu. Tot de guvern se ocupă şi

Adrian Năstase, care de pe blog îşi lansează propriile teorii: boicotarea de către PSD a votului pentru învestitura Executivului de după 30 noiembrie dacă Traian Băsescu se încăpăţânează să numească premierul după bunul plac.

În schimb, Miron Mitrea se răfuieşte cu Teodor Stolojan, care l-a făcut “ieşit de sub maşină”, făcându-l la rândul său “cea mai tâmpită propunere a PD-L pentru postul de premier”.

Mai sărăcuţ în polemică, blogul lui Mircea Geoană iese în evidenţă doar prin faptul că l-a trecut pe Barack Obama în blogroll. Liderii PD-L nu s-au apucat de bloguri, dar îi reprezintă cu brio Elena Udrea, pe platforma ei digitală traficul fiind foarte intens.

 
“Am terminat şedinţa de guvern. Ne pregătim pentru o săptămână încărcată. În curând voi participa la o reuniune consultativă la Palatul Victoria”
Premierul Tăriceanu pe Twitter

×
Subiecte în articol: tariceanu politic blog