x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: ALDE și-a propus să meargă singur la alegerile locale și parlamentare

Tăriceanu: ALDE și-a propus să meargă singur la alegerile locale și parlamentare

16 Feb 2020   •   17:00
Tăriceanu: ALDE și-a propus să meargă singur la alegerile locale și parlamentare

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a propus să meargă singur şi la alegerile locale şi la cele parlamentare, dar nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local, a anunţat preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

"Aşa cum anunţat în repetate rânduri, ALDE şi-a propus să meargă la alegeri singur şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Acest lucru sigur că nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local care, în unele judeţe, ar putea să aibă loc. Şi sigur că e spre interesul cetăţenilor ca să existe un echilibru pe scena politică şi să nu rămână scena politică la discreţia a două partide mari care vor să monopolizeze politica. Cred că este nevoie de mai multă democraţie, de mai multă reprezentativitate în acest sens, şi sigur că noi suntem dispuşi să facem eforturile necesare ", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, care a participat la Convenţia anuală a Pro România.

Întrebat dacă ALDE şi-a propus să meargă singur la parlamentare, chiar cu riscul de a nu intra în Parlament, liderul formaţiunii a spus: "Da. Strategia noastră pe care ne-am construit-o şi pe care ne desfăşurăm în momentul de faţă eforturile pentru pregătirea alegerilor este una de a merge singuri ".

El nu exclude însă constituirea unor alianţe locale.

"Sigur că, putem să gândim alianţe locale, la nivel de localităţi, să susţinem un primar împreună, dacă e o candidatură bună. Vorbeam nu demult cu apreciere, aş spune, despre candidatura lui Nicuşor Dan la Bucureşti. Cred că, dincolo de opţiunile politice, un partid responsabil trebuie să vadă şi calitatea oamenilor care candidează. Oamenii s-au săturat de candidaţi de partid care sunt incompetenţi şi vor să vadă capacitate managerială, administrativă, pentru ca problemele cu care se confruntă să fie rezolvate", a mai spus Tăriceanu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu ALDE alegeri