x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu către Băsescu: "Dacă nu poţi face ceva util, stai in banca ta!"

Tăriceanu către Băsescu: "Dacă nu poţi face ceva util, stai in banca ta!"

de Jurnalul National    |    07 Iun 2007   •   00:00

Premierul Tăriceanu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, in care declină invitaţia la consultări la Cotroceni şi il acuză pe acesta că modul in care işi promovează ambiţiile politice face parte dintr-o "intrigă meschină", menită să ii satisfacă setea de putere.



Premierul Tăriceanu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, in care declină invitaţia la consultări la Cotroceni şi il acuză pe acesta că modul in care işi promovează ambiţiile politice face parte dintr-o "intrigă meschină", menită să ii satisfacă setea de putere.

Prezentăm integral textul scrisorii adresată de premierul Tăriceanu preşedintelui Băsescu:
  Â
"Domnule Traian Băsescu,
Am constatat cu amărăciune cum, in ultimele zile, sub pretextul unor negocieri cu partidele politice pentru depăşirea unei crize politice pe care tot dumneavoastră aţi declanşat-o, viaţa politică romănească a fost marcată de haos şi instabilitate. Deşi nu imi este greu să inţeleg care sunt motivele care vă determină să puneţi atăta energie in destabilizarea partidelor politice, nu imi explic lipsa totală de inţelegere pe care o manifestaţi faţă de promovarea intereselor reale ale Romăniei.
In anul 2004 le-am promis romănilor că o să trăiască bine şi am crezut in această promisiune. Noi, cei din Partidul Naţional Liberal, ne-am indeplinit promisiunea făcută milioanelor de romăni care ne-au votat, performanţele economice şi imbunătăţirea continuă a traiului zilnic in ultimii doi ani fiind o realitate de necontestat şi un merit al Guvernului Romăniei. Acum, cănd Romănia mai are atăt de multe obiective de indeplinit in relaţia cu Uniunea Europeană, cănd putem asigura romănilor o viaţă la nivel european, incercările dumneavoastră de destabilizare lovesc direct in interesele a 22 de milioane de oameni, oameni care aşteaptă de la noi dovezi de luciditate şi clarviziune.
Aşa cum v-am spus de nenumărate ori, suntem intr-o perioadă in care interesele oamenilor ar trebui puse inaintea intereselor politice. Suntem intr-o perioadă in care ar trebui să asigurăm stabilitate, nu dezordine şi anarhie. Romănii aşteaptă ca instituţiile statului să le apere interesele, să lucreze impreună pentru viitorul copiilor lor. Vă spun, din nou cu amărăciune, că modul in care vă promovaţi ambiţiile politice in calitate de Preşedinte al Romăniei nu aduce nimic bun romănilor. Este doar un episod dintr-o intrigă meschină, menită să vă satisfacă setea de putere. Aşa cum v-am mai spus, am constat cu surprindere cum in ultimii doi ani Traian Băsescu s-a schimbat! Insă, din păcate, s-a schimbat in rău.
Avănd in vedere cele de mai sus, eu nu voi lua parte la acest joc politic bazat pe minciună şi dezinformare. Vă informez că declin invitaţia dumneavoastră de a conduce delegaţia Partidului Naţional Liberal la consultările pe care le-aţi programat la Palatul Cotroceni, pentru data de 8 iunie 2007. Totuşi, intrucăt Partidul Naţional Liberal a fost, este şi rămăne fidel principiilor democratice, care presupun respectul faţă de instituţiile statului şi faţă de normele de civilizaţie ale politicii, le-am recomandat colegilor mei să se prezinte la consultări. In final, ar trebui să vă amintesc, din nou, de respectarea Constituţiei, a intereselor Romăniei, dar dăndu-mi seama că e inutil, o să vă spun exact ce-i spun băieţelului meu atunci cănd nu e cuminte: Ai grijă cum te porţi! Dacă nu poţi face ceva util, stai in banca ta!".

×
Subiecte în articol: politic