x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Cred că această poveste cu Olteanu este extrem de dubioasă şi cusută cu aţă albă

Tăriceanu: Cred că această poveste cu Olteanu este extrem de dubioasă şi cusută cu aţă albă

29 Iul 2016   •   21:15
Tăriceanu: Cred că această poveste cu Olteanu este extrem de dubioasă şi cusută cu aţă albă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu reprezintă o ''poveste extrem de dubioasă şi cusută cu aţă albă'', afirmând că acesta nu ar fi putut să facă ceea ce susţin procurorii.

''Sunt multe considerente pentru care cred că această poveste este extrem de dubioasă şi cusută cu aţă albă. Îl cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi făcut aşa ceva mai ales că era o adversitate cruntă între Realitatea şi PNL. Eram cu toţii vizaţi, ne simţeam permanent atacaţi şi atacurile acestea publice fără îndoială că au avut un efect. După o guvernare cum a fost cea din 2004 - 2008, noi am obţinut un scor foarte bun, am obţinut 20%, dar cred că în orice ţară normală în care lucrurile ar fi decurs corect, probabil că PNL ar fi câştigat alegerile. (...) Nu am aflat ulterior nimic de acest fel (de finanţare - n.r.), noi aveam consultanţi, oameni care ştiau meserie, erau profesionişti. Ce să le spună Vîntu, şmecherii, escrocherii, ce să ne spună?'', a declarat vineri Tăriceanu la Antena 3.

În opinia acestuia, pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat în niciun fel nici reţinerea şi nici arestarea lui Bogdan Olteanu.

''O problemă pe care văd că au remarcat-o foarte mulţi analişti-ziarişti şi care îi duce pe toţi cu gândul că de fapt se urmăreşte cu totul altceva - şi anume că eu aş fi în final cel vizat. Al doilea element pe care pe care vreau să îl subliniez este că pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat în niciun fel nici reţinerea, nici arestarea lui Bogdan Olteanu. Sigur, pentru fapte care ar reprezenta un pericol iminent, întotdeauna procurorii au la dispoziţie această măsură, dar această măsură cred că trebuie luată cumpătat în funcţie de situaţie, de conjunctură, nu oricând, pentru a crea o bombă mediatică pe piaţă'', a afirmat Tăriceanu, care a precizat că a aflat despre acest dosar din anumite surse, cu o zi înainte ca acesta să fie public.

Tăriceanu a explicat că Liviu Mihaiu nu a fost numit guvernator al Deltei Dunării pentru că a intervenit cineva pentru el, ci pentru că era una dintre persoanele recomandate, un activist de mediu cunoscut, care putea stopa braconajul.

În privinţa lui Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat mirat că un om, care ''a distrus viaţa a zeci de mii de oameni prin escrocheriile pe care le-a făcut, care a fost condamnat şi înainte de '89 pentru delicte de drept comun'', ajunge să fie un denunţător credibil.

AGERPRES

×