x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre Corina Creţu: Sunt convins că este animată de foarte bune intenţii

Tăriceanu, despre Corina Creţu: Sunt convins că este animată de foarte bune intenţii

08 Oct 2018   •   17:36
Tăriceanu, despre Corina Creţu: Sunt convins că este animată de foarte bune intenţii
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, care a avertizat că România pierde bani din lipsa proiectelor, este "animată de foarte bune intenţii", consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE.

"Nu am văzut scrisoarea doamnei Corina Creţu. Sunt convins că este animată de foarte bune intenţii. Cred că ce spunea are mai mult de un sâmbure de adevăr pentru că şi Comisa Europeană are fondurile care sunt alocate pentru acest exerciţiu financiar, dar, într-adevăr, proiectele trebuie să fie pregătite. Nu se pot da bani - vă dăm bani şi făceţi ce vreţi cu ei. Nu! Ei se dau pe proiecte. Şi, din câte ştiu, unuia din proiectele de care se discută de foarte multă vreme la nivelul României, autostrada Piteşti-Sibiu. (...) De coridorul paneuropean discutăm de atât de multă vreme, încât proiectul ar fi trebuit pregătit. Adică, el să poată să ajungă pentru finanţare. Au împărţit acest tronson în 5 bucăţi, au făcut studii de fezabilitate. Nu sunt bune studiile decât pe două sau trei tronsoane. Pe încă două s-au oprit cu ele. O problemă, trebuie să recunoaştem, avem la nivelul Ministerului Transporturilor. Nu ştiu însă care este stadiul actual. Nu vreau să înţelegi de aici că este o critică deschisă pentru minister, pentru ministru. Nu stă ministrul să facă studiile... pentru funcţionarii din minister, pentru celelalte instituţii din subordinea ministerului. Nu ştiu cât de mult au progresat", a declarat Tăriceanu luni la Senat.

El a subliniat că dacă Creţu spune ceva, el nu are, în momentul de faţă, "nicio rezervă" cu privire la lucrurile semnalate de comisarul european.

"Dacă Corina Creţu spune aceste lucruri, eu le-aş lua... Dacă mi-ar spune altcineva, aş avea o anumită rezervă, dar dacă spune Corina Creţu, nu am, în momentul de faţă, nicio rezervă. Sunt convins de sinceritatea şi de buna ei intenţie. (...) Să ştiţi că proiectele astea nu sunt ca vinul. Îl pui în cămară şi pe măsură ce trece timpul el devine mai bun. Nu! Trebuie să lucrezi, să împingi, să le elaborezi", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a precizat că a stabilit în urmă cu 2-3 săptămâni cu liderul PSD, Liviu Dragnea, să aibă o discuţie cu ministrul Transporturilor în care să fie făcută o prezentare a stadiului acestor proiecte, dar nu a fost stabilită încă o dată precisă.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a afirmat luni că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului României, în contextul în care a avertizat de nenumărate ori autorităţile de la Bucureşti că România pierde bani din lipsa proiectelor, şi a adăgat că a fost apostrofată că spune lucrurilor pe nume. AGERPRES

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu