x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre un eventual "şantaj" al PSD: Cred că nu; cum stă Coaliţia în picioare?

Tăriceanu, despre un eventual "şantaj" al PSD: Cred că nu; cum stă Coaliţia în picioare?

11 Apr 2019   •   22:06
Tăriceanu, despre un eventual "şantaj" al PSD: Cred că nu; cum stă Coaliţia în picioare?

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu ia în calcul un eventual "şantaj" al PSD la adresa lui prin amânarea dezbaterii cererii DNA adresată Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi sale penale.

Întrebat joi seara la Digi 24 dacă amânarea dezbaterii în Comisia juridică a Senatului a cererii DNA privind încuviinţarea cererii de urmărire penală în cazul său nu ar fi un "şantaj" al PSD, Tăriceanu a răspuns: "Astea sunt pastile de presă. PSD îşi poate permite să mă şantajeze pe mine? Eu cred că nu, pentru că dacă e vorba de şantaj, vă puneţi întrebarea cum stă Coaliţia în picioare? ALDE are vreun rol în această Coaliţie? Dacă vorbim din punct de vedere politic şi matematic... ALDE şantajează cumva Coaliţia sau pe partenerii noştri? Nu".

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent al Senatului a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri DNA de încuviinţare pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Biroul permanent al Senatului stabilise pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă săptămâna trecută şi săptămâna aceasta, şedinţele comisiei au fost întrerupte din lipsă de cvorum.

Tăriceanu declara, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea raportului în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul său, menţionând că este dispus în orice moment să prezinte în plen punctul său de vedere.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, spune că Tăriceanu trebuie să aibă încredere în comisie, pentru că, după ce vor studia dosarul, senatorii jurişti vor discuta şi vor propune plenului o soluţie privind solicitarea DNA.

Comisia juridică trebuie să întocmească raportul care va fi transmis plenului Senatului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu