x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Eu cred că refacerea USL poate să fie posibilă şi de acum, nu trebuie să aşteptăm europarlamentarele

Tăriceanu: Eu cred că refacerea USL poate să fie posibilă şi de acum, nu trebuie să aşteptăm europarlamentarele

de Agerpres    |    17 Mar 2014   •   19:12
Tăriceanu: Eu cred că refacerea USL poate să fie posibilă şi de acum, nu trebuie să aşteptăm europarlamentarele

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că USL ar putea fi refăcută chiar şi înainte de alegerile europarlamentare, precizând că situaţia în care PNL nu va reuşi să obţină la alegerile din 25 mai un scor de 25% ar putea crea neplăceri liberalilor.

"Eu cred că refacerea USL poate să fie posibilă şi de acum, nu trebuie să aşteptăm europarlamentarele. PNL şi-a propus să obţină un scor de cel puţin 25%, ceea ce mă gândesc că nu ar fi rău fiindcă este extrem de util ca în PE să avem o reprezentare liberală consistentă, dar, în acelaşi timp, neatingerea acestui obiectiv poate să aducă nişte consecinţe în ceea ce priveşte poziţionarea partidului pe scena politică românească şi în politica sa de alianţă. Sigur că în aceste condiţii, s-ar putea pune problema refacerii USL-ului", a spus Tăriceanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Senatului, dacă liberalii vor obţine la alegeri un scor de 25% situaţia va atrage după sine semne de întrebare, întrucât PNL a făcut, din 2012, parte din structura Guvernului.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că, subiectul ieşirii PNL de la guvernare nu va putea fi ocolit în campania pentru alegerile europarlamentare.

"Reprezintă, fără îndoială, un scor care ar ridica foarte multe semne de întrebare pentru că PNL, în mod normal, a participat la guvernare, ar fi trebuit să fructifice această poziţie pe care a avut-o. Ar trebui să justifice într-un fel deciziile politice de ieşire din USL şi sigur că, în pofida faptului că ne vom trezi la alegerile pentru PE cu probabil alte teme principale de discuţie, aceste subiecte nu vor putea fi ocolite. Este un moment în care se va face decontul unor acţiuni şi decizii politice pe care PNL le-a luat în ultima perioadă", a explicat Tăriceanu.

Întrebat dacă refacerea USL ar fi posibilă cu Crin Antonescu în fruntea PNL sau cu un alt preşedinte în fruntea liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu a replicat că o astfel de decizie ar trebui luată după o consultare "adevărată" a organizaţiilor din teritoriu ale PNL.

"E un lucru greu să îl spun, mai ales eu. Partidul trebuie să decidă într-un for important, după consultarea organizaţiilor la nivel local - lucru care nu a fost făcut când s-a luat decizia ieşirii din USL. Cred că de această dată trebuie făcută o adevărată consultare în partid", a spus Tăriceanu.

×