x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu îl atacă pe Antonescu: "Era destul de absent atât din actul de guvernare, cât şi din partid"

Tăriceanu îl atacă pe Antonescu: "Era destul de absent atât din actul de guvernare, cât şi din partid"

19 Noi 2013   •   16:00
Tăriceanu îl atacă pe Antonescu: "Era destul de absent atât din actul de guvernare, cât şi din partid"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, legate de măsurile luate de Guvernul pe care l-a condus sunt "total nefondate", afirmând că actualul lider al PNL era "destul de absent" atât din actul de guvernare, cât şi din partid. Tăriceanu a afirmat că declaraţiile lui Antonescu sunt "regretabile şi surprinzătoare" şi este deranjat de abordarea actualului preşedinte al PNL.

"Aceste remarci sunt total şi total nefondate. Ar fi interesant să vedem care sunt argumentele, poate domnul Antonescu ştie mai multe decât ştiu eu în privinţa aşa numitelor «măsuri grosolane de stânga», cu toate că în perioada respectivă dânsul era destul de absent şi în ceea ce priveşte actul de guvernare şi în ceea ce priveşte prezenţa în partid", a declarat fostul preşedinte al PNL, citat de Mediafax.

"PNL nu cred că are referinţe mai bune în faţa electoratului decât propria guvernare, calificată de o largă majoritate ca fiind o guvernare de succes în perioada 2004-2008. Pot să stau să mă gândesc care ar fi acele măsuri grosolane de stânga, pe lângă cota unică de impozitare, poate reducerea CAS sau poate fi considerată măsură de stânga privatizarea BCR sau a întreprinderii de automobile de la Craiova sau poate fi considerată măsură de stânga introducerea pensiilor private sau poate fi considerată ca altă măsură de stânga, de ce nu, legea privind retrocedarea proprietăţilor confiscate abuziv în perioada comunistă", a mai afirmat Tăriceanu.

El a precizat că perioada în care s-a aflat la guvernare PNL s-a consolidat ca o forţă politică de dreapta şi a obţinut un rezultat foarte bun la alegerile din 2008.

Tăriceanu a amintit faptul că s-a opus majorării salariilor înainte de alegerile parlamentare din 2008, lucru care a avut un impact asupra scorului electoral al PNL de circa 6-8%.

Prezent luni seară la o emisiune B1 TV, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost invitat să compare prestaţia lui Victor Ponta ca premier cu cea a foştilor premieri Adrian Năstase sau Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu cred că e mai bun decât amândoi (decât Năstase şi Tăriceanu, n.r.). Domnul Tăriceanu a luat câteva măsuri esenţial bune, cota unică de pildă, dar nu a luat-o singur, a luat-o împreună, dar a luat-o (...). A ratat şansa câtorva măsuri de dreapta care chiar se puteau lua atunci şi din punct de vedere politic ca majoritate, şi din punct de vedere bugetar. Le-a ratat luând în schimb câteva măsuri grosolane de stânga în scop electoral", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, spre deosebire de Adrian Năstase care conducerea un guvern monocolor, cu câţiva "sateliţi de majoritate", Victor Ponta conduce o coaliţie cu o majoritate foarte largă, "dar greu de ţinut în echilibru".

"Deocamdată apreciez ca bună prestaţia lui, pentru că nu a căzut în stângism, pentru că nu a căzut în populism, pentru că a început să plătească arierate, pentru că a început să plătească datorii, pentru că a ajuns cu absorţia fondurilor la 30%", a mai spus Antonescu.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu crin antonescu