x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Legea stării de alertă, un lup în blană de oaie. Miroase a stare de urgenţă camuflată

Tăriceanu: Legea stării de alertă, un lup în blană de oaie. Miroase a stare de urgenţă camuflată

20 Mai 2020   •   16:42
Tăriceanu: Legea stării de alertă, un lup în blană de oaie. Miroase a stare de urgenţă camuflată

 Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, în Parlament, că legea privind instituirea stării de alertă, deși modificată de aleși, „rămâne un lup în blană de oaie”. El a criticat Guvernul că nu a testat populația, astfel încât să intre în stare de alertă doar „zonele roșii”.

Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, în Parlament, că legea privind instituirea stării de alertă, deşi a fost modificată de Parlament, tot „rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase a stare de urgenţă camuflată”.

„ALDE nu poate accepta ca o ţară să sufere din cauza unor incompetenţi care încă ne guvernează. Să nu uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de Parlament, dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată”, a spus Tăriceanu, miercuri, în plen.

Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va vota Hotărârea de Guvern. El spune că se putea institui stare de alertă doar în zonele roşii, dacă Guvernul şi-ar fi făcut treaba.

„Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională, pentru toată ţara, fiindcă Guvernul e incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, anume să testeze cu cap, masiv şi să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru şi n-ar fi fost cu mintea la alegeri, întâi anticipate şi acum cele la termen, astăzi, cred că n-am mai fi fost în această situaţie, cel puţin am fi vorbit de stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare”, a mai spus Tăriceanu.

La ora transmiteri acestei știri, parlamentarii dezbat şi votează hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă. Aceasta a trecut prin comisii şi a fost modificată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu