x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Mai presus de Constituţie nu există nimic; între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele

Tăriceanu: Mai presus de Constituţie nu există nimic; între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele

15 Dec 2016   •   13:26
Tăriceanu: Mai presus de Constituţie nu există nimic; între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, afirmă referitor la criteriile de integritate enunţate de către preşedintele Klaus Iohannis în desemnarea prim-ministrului că mai presus de Constituţie "nu există nimic, iar între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele". 

"Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atât, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu", a declarat Tăriceanu, joi, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului, întrebat fiind dacă este necesară menţinerea criteriilor de integritate. 

Tăriceanu a afirmat, totodată că, deşi are convorbiri telefonice cu liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a fost discutat până în prezent un nume de viitor premier. 

"Am vorbit la telefon în ultima perioadă (cu Liviu Dragnea - n.r.), dar nu am făcut o întâlnire pentru că aşteptăm cu toţii să vedem câte mandate avem şi validarea Parlamentului pentru a putea face paşii următori, aşa cum sunt înscrişi în Constituţie. Ne-am consultat în privinţa participării la discuţiile, nu consultările fiindcă acestea au fost discuţii, de la Cotroceni, pe care şi noi, şi ei le-am considerat că nu sunt necesare, nu sunt oportune, ies din cadrul constituţional. În perioada următoare, o să avem discuţii mai aprofundate pe chestiunile normale. (...) Nu, nu am ajuns să facem astfel de discuţii (privind un nume de premier - n.r.)", a mai spus Tăriceanu. 

Liderul ALDE a precizat că formaţiunea pe care o conduce aşteaptă, în primul rând, validarea mandatelor viitorilor parlamentari, pentru a şti "pe ce se poate conta". 

"În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noştri de alianţă politică cu care am funcţionat o bună bucată de vreme, începând din vremea USL, şi aici mă refer bineînţeles la PSD. (...) Situaţia (PSD-ALDE - n.r.) e foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, a unor negocieri şi, probabil, şi a unor compromisuri", a precizat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Întrebat dacă este posibilă o eventuală discuţie ALDE-USR sau cu formaţiunea condusă de către fostul preşedinte Traian Băsescu, Tăriceanu a replicat: "Cu USR nici nu ştiu ce aş putea să discut, plus că văd că cei de la USR sunt acum într-un frumos scandal care, de fapt, ne dezvăluie adevărata faţă a USR. Văd că este acolo o doamnă foarte vocală care are o grijă deosebită să pună mâna pe tot felul de contracte pe bani publici, ei care condamnau această practică. (...) M-am întâlnit cu dl Băsescu de curând, pe scările de la România Tv, ne-am salutat şi am văzut declaraţiile dlui preşedinte ieri referitoare la PNL şi la criza de leadership. Îi împărtăşesc punctul de vedere". AGERPRES

×