x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Preşedintele este pe faţă un susţinător al PNL şi vrea să-l impună premier pe Dacian Cioloş

Tăriceanu: Preşedintele este pe faţă un susţinător al PNL şi vrea să-l impună premier pe Dacian Cioloş

19 Oct 2016   •   23:00
Tăriceanu: Preşedintele este pe faţă un susţinător al PNL şi vrea să-l impună premier pe Dacian Cioloş

Preşedintele Senatului şi co-preşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că preşedintele Klaus Iohannis nu va fi echidistant în campania electorală şi că liderul de la Cotroceni îşi manifestă în mod vădit susţinerea pentru PNL, lucru care este de neacceptat.

"Klaus Iohannis a anunţat deja culoarea, deci nu va fi echidistant, aşa cum trebuie să fie un preşedinte. Domnia sa este pe faţă un susţinător al actualului premier, pe care îl împinge să devină, la rândul lui, jucător. Eu n-am mari îndoieli în această privinţă, vrea să-l plaseze în fruntea PNL-ului, unde este o criză majoră de lideri", a susţinut Tăriceanu, la România TV.

Preşedintele Senatului a adăugat că preşedintele Iohannis caută cu disperare o soluţie salvatoare, în perspectiva alegerilor din 2019, pentru care are nevoie de un partid şi un Guvern pe care să se sprijine.

Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut un răspuns şefului statului cu privire la atitudinea pe care o va avea după alegeri.

"I-am cerut preşedintelui Iohannis un răspuns clar cu privire la ceea ce va face după alegerile generale. I-am cerut un răspuns foarte clar şi nu vrea să-l dea. L-am întrebat şi-l mai întreb o dată dacă va respecta după 11 decembrie votul majoritar al românilor. Asta e întrebarea. Să ne spună da ori nu! Partidul care câştigă alegerile sau coaliţia care se va forma în Parlament poate desemna primul ministru? Nu vrea să răspundă fiindcă vrea să încerce prin mijloace la limita Constituţiei să impună un alt premier din PNL şi să-şi creeze un punct de sprijin în viitor", a subliniat Tăriceanu.

El a mai afirmat că punerea în aplicare a unui program politic sau economic nu este sarcina preşedintelui ţării, ci apanajul partidelor politice.

Sursa: AGERPRES

×