x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ sunt acţiuni eminamente politice

Tăriceanu: Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ sunt acţiuni eminamente politice

22 Apr 2016   •   21:52
 Tăriceanu: Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ sunt acţiuni eminamente politice

Procesul intentat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ în cazul acestuia sunt acţiuni eminamente politice, consideră copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

"Principiile statului de drept ne obligă să respectăm decizia oricărei instanţe judecătoreşti, cu precădere atunci când este una definitivă, dar, în acelaşi timp, avem dreptul şi chiar obligaţia să exprimăm un punct de vedere politic, mai ales că o facem pentru apărarea democraţiei şi a pluralismului, aflate de mai multă vreme în România într-un pericol vizibil şi notoriu. Procesul intentat lui Liviu Dragnea, dar şi decizia ÎCCJ sunt acţiuni eminamente politice, ele reprezentând un unicat nedorit în lumea civilizată", a scris vineri Tăriceanu pe Facebook.

El a arătat că practici democratice devenite tradiţionale au consacrat rolul partidelor de a mobiliza cetăţenii la vot pe baza convingerilor politice şi argumentelor conţinute în programele şi proiectele cu care liderii de partid se prezintă în campaniile electorale.

"Dacă am lua drept model de comportament politic pentru viitor acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea în dosarul 'Referendum', partidele ar fi paralizate şi nu şi-ar mai putea desfăşura comunicarea cu cetăţenii. Aceste interpretări absolut originale sunt parte a unei acţiuni concertate, prin care în procesul alegerilor intervin instituţii de forţă ale statului care cenzurează 'de facto' puterea politică, în loc ca lucrurile să stea invers. Am putea spune că, sub lozinca luptei anticorupţie, instituţii de forţă ale statului fac o preselecţie nemaiîntâlnită a candidaţilor şi viitorilor aleşi", a adăugat Tăriceanu.

El a susţinut că, de multă vreme, a fost o voce singulară în a trage semnale de alarmă privind dezechilibrul puterilor în stat şi acapararea nedemocratică a puterii politice de către forţele oculte, în majoritate, "clasa politică mulţumindu-se cu rolul de spectator".

În opinia acestuia, a venit momentul pentru o acţiune solidară, în sensul "salvgardării libertăţilor câştigate cu multe sacrificii la Revoluţie".

"Pe lângă aspectele menţionate, condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul 'Referendumul' poate induce în mod pervers la o concluzie revoltătoare: la referendumul din 2012, românii NU l-au vrut demis pe Băsescu, pentru că în realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului", a arătat Tăriceanu.

Sursa: AGERPRES

×