x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Scopul vădit al conducerii DNA este încercarea de a-mi compromite imaginea publică

Tăriceanu: Scopul vădit al conducerii DNA este încercarea de a-mi compromite imaginea publică

15 Sep 2016   •   17:30
Tăriceanu: Scopul vădit al conducerii DNA este încercarea de a-mi compromite imaginea publică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că scopul conducerii DNA este acela de a încerca să îi compromită imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. 

"După cum se ştie, în faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite părţilor să dezvăluie publicului conţinutul discuţiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligaţii legale, aşa cum s-a văzut la ieşirea mea de la audierea de la DNA. Din păcate, legea a fost respectată unilateral, doar de către subsemnatul, pentru că scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest 'modus operandi' al conducerii DNA este posibil şi din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit", precizează Tăriceanu într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES. 

Preşedintele Senatului adaugă faptul că în spaţiul public au apărut informaţii "din 'surse judiciare', adică din interiorul DNA", cu privire la faptul că nu ar fi răspuns unor întrebări sub pretextul că nu îşi aminteşte. 

"Având în vedere palmaresul bogat al DNA în privinţa scurgerilor către presă a unor informaţii confidenţiale din dosare în care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins să văd la venirea mea la DNA că presa fusese informată din timp despre ora exactă la care urma să aibă loc audierea mea, aşa încât imaginile în care preşedintele Senatului României intră la DNA să-şi facă efectul de imagine distructiv. În loc să se preocupe de soluţionarea corectă a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat în surse generatoare de invenţii şi zvonuri pentru presă şi de imagini insinuant-compromiţătoare", mai susţine Călin Popescu-Tăriceanu. 

El spune că s-a prezentat la DNA pentru a răspunde "cinstit şi cu bună-credinţă" întrebărilor procurorilor, conformându-se totodată obligaţiei legale de a nu dezvălui în spaţiul conţinutul discuţiilor purtate cu procurorul de caz. 

"Doresc să fie extrem de limpede pentru toată lumea: m-am prezentat în respectul legii la DNA, am răspuns cinstit şi cu bună-credinţă la întrebările procurorilor în dorinţa ca adevărul să iasă la iveală. De aceea am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept probă în faţa instanţei. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test", declară Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului adaugă faptul că, în opinia sa, acţiunile DNA împotriva liderilor politici se vor înteţi în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. 

"Mă aştept ca, în perioada care a mai rămas până pe 11 decembrie, DNA să-şi înteţească atacurile împotriva unor lideri politici, aşa cum s-a întâmplat înaintea alegerilor locale, când mulţi candidaţi au fost scoşi din cursă de procurori, după care s-a aşternut liniştea pe dosare ce păreau extrem de consistente şi care au fost intens mediatizate. Vreau să se ştie că nu voi ceda presiunilor şi încercărilor de intimidare şi discreditare, indiferent de la cine vin acestea", mai spune Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat joi la DNA în calitate de martor în dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu. AGERPRES

×