x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Senatul nu a primit nicio solicitare privind încuviințarea arestării preventive a lui Toni Greblă

Tăriceanu: Senatul nu a primit nicio solicitare privind încuviințarea arestării preventive a lui Toni Greblă

04 Feb 2015   •   11:49
Tăriceanu: Senatul nu a primit nicio solicitare privind încuviințarea arestării preventive a lui Toni Greblă

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Senatul nu a primit nicio solicitare de la DNA pentru încuviințarea arestării preventive a judecătorului CCR Toni Greblă.

"Aceste discuții trebuie să le vedeți prin prisma colaborării interinstituționale normale într-o țară, nimic altceva. Nu a fost abordat (n.r. subiectul), pentru că eu nu am primit, și nu eu, mă refer la Senat, nu a primit încă nicio solicitare și vă pot spune că în momentul în care orice solicitare va veni, indiferent de cine este vorba, ea va fi supusă procedurilor care sunt prevăzute de lege și regulament și tratată ca atare, cu toată celeritatea", a spus preşedintele Senatului, care a precizat că nu-i place să discute pe ipoteze și că, "așa cum se procedează și în celelalte cazuri, se va respecta regulamentul Senatului și legea.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviințarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, și trimiterea acestuia în judecată.

Procurorii au extins urmărirea penală față de Toni Greblă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este folosită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, potrivit DNA.

El este acuzat de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

×