x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu ar putea fi scos de pe listele USL pentru alegerile parlamentare. Orban: M-am gândit să nu mai candidez

Tăriceanu ar putea fi scos de pe listele USL pentru alegerile parlamentare. Orban: M-am gândit să nu mai candidez

19 Oct 2012   •   14:33
Tăriceanu ar putea fi scos de pe listele USL pentru alegerile parlamentare. Orban: M-am gândit să nu mai candidez
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi scos de pe listele USL, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.  De asemenea, Ludovic Orban a declarat că s-a gândit să nu mai candideze la alegerile parlamentare pentru că este profund nemulţumit de deciziile luate astăzi în PNL. Orban a precizat că nu este de acord cu demiterea șefului filialei PNL Sector 1 și cu candidatura lui Gigi Becali pe listele partidului.

"M-am gândit să nu mai candidez. În timpul întrunirii un fost candidat la Primăria Capitalei şi-a permis într-un mod neacceptat să-i atace pe Andrei Chiliman şi Călin Popescu Tăriceanu. Am venit pentru a transmite public un mesaj de susţinere pentru Tăriceanu şi Chilliman şi toţi colegii mei care au fost aici şi la bine şi la greu. Sunt profund nemulţumit şi cred că s-a comis o nedreptate faţă de alţi colegi, dar sunt perfect conştient că ne aşteaptă o bătălie electorală dură", a declarat Ludovic Orban, care a precizat că .

Biroul Politic Central al PNL a aprobat, la solicitarea lui Crin Antonescu, introducerea pe ordinea de zi a Consiliul Naţional Executiv a propunerii de demitere a conducerii filialei PNL Sector 1, în frunte cu Vlad Moisescu. Şefii de la PNL sector 1 s-ar opus candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL.

"A fost un vot de circa 25 voturi pentru și 6 împotrivă", a spus Nicolăescu, care a negat că schimbarea ar avea la bază un conflict cu liderul Crin Antonescu. "Dacă acest conflict conta se întâmpla demult schimbarea organizației sector 1, mai exact la vremea respectivă, nu cred că acessta este un motiv", a declarat şeful PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

Vlad Moisescu a declarat că a fost acuzat că a trădat partidul şi că nu a avut rezultate bune la referendum.

"Am fost acuzat de trădare, că la referendum am fost de partea lui Traian Băsescu. Nu mi s-au reproşat rezultate slabe, din contră. Eu am spus că de 22 de ani nu am trădat partidul niciodată, că organizaţia are cele mai bune rezultate. Niciodată nu voi pleca din PNL. Noi suntem o echipă şi deocamdată avem de câştigat nişte alegeri parlamentare. Nu cred că s-a umblat la candidaturi. Lista mi se pare că este cea propusă de sector", a spus Moisescu.

El a afirmat că nu crede în posibilitatea ca reprezentanţi importanţi ai partidului, cum este cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, Diana Tuşa, Ludovic Orban, să fie schimbaţi.

Întrebat dacă se poate aplana conflictul Vlad Moisescu - Andrei Chiliman-conducerea PNL, Moisescu a replicat: "Cine spune că suntem certaţi?".

Moisescu a mai spus că, în şedinţa Biroului Politic Central al PNL, s-a luat în discuţie şi dizolvarea conducerii organizaţiilor judeţene Dâmboviţa şi Mehedinţi. (V.M)


×