x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Şirul de candidaţi anunţaţi şi apoi retraşi a dus PNL-ul într-un ridicol observat de toată lumea

Tăriceanu: Şirul de candidaţi anunţaţi şi apoi retraşi a dus PNL-ul într-un ridicol observat de toată lumea

22 Apr 2016   •   19:38
Tăriceanu: Şirul de candidaţi anunţaţi şi apoi retraşi a dus PNL-ul într-un ridicol observat de toată lumea

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, vineri, la Constanţa, că "spectacolul" dat de PNL prin schimbarea în mod repetat a candidatului pentru Primăria Bucureşti a pus respectivul partid într-o situaţie ridicolă.

"La Constanţa nu cred că sunteţi indiferenţi la ceea ce se întâmplă pe scena politică naţională, iar spectacolul care a fost de peste două luni de zile dat de PNL, cu acest şir nesfârşit de candidaţi anunţaţi, după aceea retraşi, a dus PNL-ul într-un ridicol pe care toată lumea îl observă. E o problemă serioasă la nivelul leadership-ului PNL-ului, care nu este capabil să selecteze în mod corect oamenii care să reprezinte partidul. Au fost nevoiţi să facă tot felul de transplanturi cu persoane din afară, care vedeţi cât de contestate au fost, pentru că aceste alegeri nu au fost rodul unei analize profunde, unei selecţii şi eu cred că în bună parte această situaţie se datorează şi temerii liderilor actuali ai PNL-ului de a nu avea în viitor concurenţă", a afirmat Tăriceanu, citat într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, PNL se confruntă cu o profundă criză de legitimitate.

"Concurenţă din partea unei personalităţi, care candidând la o funcţie importantă în administraţia locală, cum este Primăria Bucureştiului, ar putea să devină un lider marcant care să le pună în pericol scaunele. Trebuie să ţinem cont că la PNL este o profundă criză de legitimitate, iar conducerea actuală este o conducere numită. Este singurul partid mare din România, care în loc să aibă o conducere aleasă la un congres, are o conducere numită. Doamna Gorghiu şi cu domnul Blaga îşi trag autoritatea din legătura preferenţială cu preşedintele ţării. Ei n-au fost aleşi de un congres. Orice partid democratic îşi validează conducerea prin alegeri directe de către delegaţii la congres", a menţionat Tăriceanu.

Co-preşedintele ALDE a susţinut că PNL a ajuns o formaţiune politică fără busolă.

"Eu spun de multă vreme, PNL-ul este acum un partid care nu mai are nici un fel de busolă. (...) Vă spun acest lucru nu cu bucurie, ci cu tristeţe, pentru PNL-ul care a fost un partid istoric, a rămas numai istoria. Un partid nu poate să trăiască numai din istorie, trebuie să trăiască şi în prezent. Pe lângă faptul că au abandonat lumea şi valorile liberale şi s-au dus într-o zonă ambiguă, iată modul în care acţionează actuala conducere, care face greşeală după greşeală. Şi sigur că într-un fel, până la urmă, apele trebuie să se decanteze. În România suntem astăzi singurul partid autentic liberal. PNL-ul mai are această denumire pe care încearcă să o folosească pentru a utiliza inerţia electoratului, există o anumită inerţie, însă aşa cum evoluează partidul, cred nu va mai dura multă vreme până îşi va pierde şi acest atu pe care l-a folosit până acum", a mai afimat reprezentantul ALDE.

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a participat, vineri, la lansarea candidaţilor formaţiunii politice pentru primăriile din oraşele judeţului Constanţa. AGERPRES

×