x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni în PDL Constanţa

Tensiuni în PDL Constanţa

09 Ian 2011   •   15:25

Situaţia organizaţiei municipale a PDL Constanţa rămâne în continuare neclară, după ce deputatul Maria Stavrositu a convocat, duminică, un Consiliu de Coordonare Local ca să îşi prezinte raportul de activitate pe ultimele şase luni, deşi alegerea sa în fruntea organizaţiei nu este recunoscută.

Stavrositu susţine că alegerile din iunie 2010, prin care a devenit preşedintele organizaţiei municipale Constanţa, nu au fost invalidate, iar duminică a convocat un CCL pentru a prezenta bilanţul activităţii din momentul când a fost aleasă în fruntea acestei organizaţii, dar şi pentru completarea Biroului Local cu noi membri, transmite corespondentul MEDIAFAX.


"Alegerile nu au fost invalidate. Au existat intenţii de invalidare, au existat presiuni din partea domnului Banias. Noi ne-am desfăşurat activitatea, ne-o desfăşurăm în continuare şi sperăm să şi facem treabă bună să şi confirmăm încrederea pe care ne-au acordat-o şi colegii noştri şi încrederea pe care ne-au acordat-o şi cei care au votat PDL-ul", a spus deputatul Maria Stavrositu.

Liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, nu recunoaşte însă Consiliul de Coordonare Local şi susţine că nu a fost decât o întâlnire a Mariei Stavrositu cu colegi din partid.

"Nu a avut loc niciun CCL din punctul meu de vedere. Am înţeles că doamna deputat Stavrositu a organizat o întâlnire, e posibil să-i fi spus CCL, dar eu am avut astăzi acţiuni în municipiul Constanţa cu preşedinţii secţiilor de votare de pe 4 colegii, care în mod normal sunt delegaţi de drept la un CCL şi care erau angrenaţi în aceste acţiuni şi nu au participat la întâlnirea cu doamna Stavrositu", a explicat Banias.

El susţine că Maria Stavrositu nu este preşedintele organizaţiei municipale, iar acele alegeri organizate în luna iunie anul trecut nu au fost statutare. "Este o decizie a Comisiei Naţionale de Statut, Etică şi Litigii care a fost prezentată Biroului Permanent Naţional, decizie care spune foarte clar că acel CCL de alegeri de la municipiu nu a fost statutar şi sunt şi declaraţiile secretarului general adjunct al partidului, domnul Gheorghe Flutur, care a spus că la organizaţia municipală rămâne conducerea interimară cu preşedinte Florian Constantin", a mai spus liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.

El a mai precizat că situaţia organizaţiei municipale va fi tranşată după data de 22 ianuarie când vor avea loc alegeri la organizaţia judeţeană.

"Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Judeţean să organizăm alegerile la organizaţia judeţeană pe 22 ianuarie după care noul birou ales va vota comisia de organizare a alegerilor la municipiu", a menţionat Banias.

×