x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Termen prelungit la comisia de anchetă privind interceptările

Termen prelungit la comisia de anchetă privind interceptările

de Jurnalul National    |    12 Sep 2007   •   00:00

Deputaţii şi senatorii au aprobat, miercuri, prelungirea termenului de prezentare a raportului Comisei comune parlamentare de anchetă a informaţiilor privind interceptarea comunicaţiilor, pănă la data de 15 octombrie.

Iniţial, Comisia trebuia să prezinte raportul pănă la 14 mai.Birourile Permanente reunite stabiliseră, in urmă cu o săptămănă, prelungirea termenului de depunere a raportului Comisiei parlamentare privind interceptările pănă la data de 25 octombrie, in urma unei solicitări transmise de această comisie forului de conducere al Parlamentului.

Comisia comună parlamentară de anchetă pentru verificarea informaţiilor furnizate cu privire la interceptarea comunicaţiilor a transmis Birourilor Permanete reunite o cerere privind amănarea depunerii raportului comisiei, pănă la data de 15 octombrie. Preşedintele Comisiei comune de anchetă privind interceptările, senatorul PSD Cristian Diaconescu, preciza in solicitarea adresată conducerii Parlamentului că in perioada 1 iulie-31 august, la această comisie "s-au primit informări şi sesizări de la diferite persoane şi instituţii, precum şi unele materiale documentare privind domeniul de competenţă".

"De asemenea, s-a luat legătura cu procurorul general al Parchetului de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu procurorul şef al DNA şi cel al DIICOT, pentru urgentarea intocmirii datelor statistice solicitate privind subiectul menţionat, urmănd ca, in prima jumătate a lunii septembrie, să se desfăşoare verificări ale serviciilor tehnice din structurile acestor instituţii", se mai arăta in cererea inaintată de comisie Birourilor Permanente.

Preşedintele comisiei, Cristian Diaconescu, solicita "amănarea depunerii raportului pănă la data de 15 octombrie 2007, avănd in vedere complexitatea problematicii analizate, a diversităţii documentelor primite in perioada menţionată şi activităţile de verificare planificate".



  Â

×
Subiecte în articol: politic