x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tinerii conservatori cer puterea în partid

Tinerii conservatori cer puterea în partid

de Dana Piciu    |    29 Iun 2009   •   00:00
Tinerii conservatori cer puterea în partid
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Tinerii conservatori consideră că a venit momentul să preia ei puterea în PC "pentru că ştiu să o exercite".



Aceasta este decizia pe care membrii organizaţiei de ti­ne­ret a PC au luat-o la finalul şcolii de vară ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Horezu. În acest sens, în cadrul dezbaterilor s-a adoptat o rezoluţie prin care tinerii conservatori propun ca partidul "să se reinventeze".

"În ciuda oportunităţii politice, PC se află în acest moment în cel mai prost mo­ment al istoriei sale. 2% sau 3% nu reprezintă un argument demn pentru un partid cu ambiţiile PC. Credem că a venit mo­men­tul ca această stare de fapt umilitoare să ia sfârşit", se arată în rezoluţie. Tinerii politicieni consideră că este cazul  să fie lă­saţi să treacă la fapte iar PC trebuie "să se deschidă unei noi ge­ne­raţii şi unui nou model de leadership".

ACCES LA DECIZIE
"Solicităm un acces gradual în zonele de decizie ale partidului. Nu pentru funcţii ci pentru capacitatea de a ne pune în practică ideile. Ştim că putem decide mai bine", au mai spus tinerii în rezoluţia lor. Pentru a-şi atinge scopul, ei au solicitat negocieri regulate în următorul trimestru între conducerea PC şi cea a OTC, iar în demersul lor au solicitat arbitrajul preşedintelui fondator al partidului, Dan Voiculescu.

Deşi unii dintre participanţii la şcoala de vară au vorbit despre nevoia de schimbare a conducerii PC, liderul OTC, Andrei Stoian, a susţinut că schimbarea cerută de ei nu trebuie să fie neapărat "de persoane", ci "de mentalităţi". Tinerii  conservatori şi-au criticat colegii seniori că nu au participat şi ei la dezbaterile lor de la şcoala de vară de la Horezu, deşi au fost invitaţi.

DOCTRINĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ
Nu a scăpat de critici nici conducerea executivă pentru că "nu a reuşit să elaboreze o doctrină conservatoare a partidului". Tinerii au lansat o versiune proprie a doctrinei conservatoare, considerând că "absenţa unei identităţi conservatoare clar definite reprezintă un grav neajuns în încercarea de a scoate PC din criză". "Partidele mari sunt în criză: criză morală, criză identitară, criză electorală.

Oamenii cer o alternativă. Vor o opţiune nouă, proaspătă, vie. Partidul Conservator are toate datele pentru a oferi această opţiune: o istorie excepţională; membri remarcabili; şansa de a nu fi fost corupt de experienţa guvernării - ştiind să se retragă la vreme sau să rămână la marginea acesteia", au concluzionat tinerii conservatori.

×
Subiecte în articol: politic tinerii