x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Titus Corlăţean: ""PSD nu are cum să susţină o formulă de guvernămănt ca cea propusă de Băsescu""

Titus Corlăţean: ""PSD nu are cum să susţină o formulă de guvernămănt ca cea propusă de Băsescu""

de Jurnalul National    |    08 Iun 2007   •   00:00
Titus Corlăţean:  ""PSD nu are cum să susţină o formulă de guvernămănt ca cea propusă de Băsescu""
Sursa foto: Marin Raica/

"PSD a răspuns pozitiv si a dat curs invitatiei presedintelui Băsescu pentru a participa, astăzi, la consultările organizate la Cotroceni cu partidele politice, din dorinta de a explora găsirea unei solutii pentru iesirea din criză, precum si din respect si curtoazie pentru institutia prezidentială.
Pozitia PSD a fost exprimată in mod clar la această intălnire cu dl presedinte: este responsabilitatea politică a presedintelui si a primului-ministru de a propune solutii pentru iesirea din criza politică, pe care guvernarea si puterea de dreapta au provocat-o in Romănia după 2005.
Am spus-o foarte clar, PSD nu are cum să sustină o formulă de guvernare in sensul celei propuse de dl presedinte Băsescu - PNL-PD-PLD - formulă care si-a demonstrat in mod clar epuizarea si depăsirea limetelor sale si am adăuga in plus la aceasta si faptul că un partid a spus deja că nu este de acord, iar un al doilea partid practic nici nu există. Am spus-o foarte clar, pe de altă parte, că orice discutie in jurul unei formule de majoritate parlamentară si in jurul unei formule de guvern trebuie să se axeze pe următoarele priorităti - si aceasta este pozitia foarte clară a PSD - este vorba de găsirea unor solutii rapide si concrete legate de situatia gravă, dramatică din agricultură; este vorba de rezolvarea problemei grave legate de nivelul de trai al pensionarilor; este vorba de situatia dramatică din sănătate; este vorba de situatia ratei absorbtiei fondurilor europene structurale si, nu in ultimul rănd, de garantarea unei independente reale a justitiei.
Pentru că s-a discutat foarte mult in legătură cu interpretarea dată rezultatului alegerilor din noiembrie-decembrie 2004, am spus foarte clar că interpretarea corectă este legată de faptul că populatia Romăniei, cetătenii Romăniei au acordat un sprijin majoritar la acel moment unei formule de program de guvernare preponderent social-democrate, propusă in primul rănd de PSD. Dincolo de asta vreau să - si pentru a concluziona - să spun că, avănd in vedere afirmatia noastră si pozitia noastră corectă, de altfel, că este responsabilitatea presedintelui si a primului-ministru de a propune solutii pentru iesirea din criză, asteptăm in continuare solutii pe care presedintele si primul-ministru să le a propună partidelor politice in zilele care urmează. Vă multumesc.
"


Consultările de la Palatul Cotroceni intre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia PSD au durat aproximativ 10 minute, timp in care social-democraţii şi-au prezentat poziţia. Delegatia social-democrata nu a fost condusa de Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: politic psd