x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Toni Greblă: Pragul electoral la referendum ar trebui eliminat. Nicio ţară membră UE nu are prag electoral

Toni Greblă: Pragul electoral la referendum ar trebui eliminat. Nicio ţară membră UE nu are prag electoral

17 Iul 2012   •   11:54
Toni Greblă: Pragul electoral la referendum ar trebui eliminat. Nicio ţară membră UE nu are prag electoral

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a declarat, inaintea sedintei Biroului Permanent, ca, din punctul sau de vedere, referendumul ar trebui organizat fara prag obligatoriu.

"Daca ma intrebati pe mine, nicio tara membra a Uniunii Europene nu are prag electoral, pentru ca pragul electoral inseamna, de fapt, anularea rezultatului oricarui referendum. In Elvetia, care este tara cu cele mai multe referendumuri, locale, cantonale, confederative, prezenta la vot, la referendum, este in medie de 20%, astfel incat pragul electoral numai doua tari ale Consiliului Europei, din 47 de tari, Lituania si Rusia, au acest prag. Ca parere personala, eu cred ca la referendum, avand in vedere ca nu vine populatia la vot, ar trebui eliminat pragul, pentru ca, altfel, referendumul nu isi are sens", a explicat presedintele Comisiei juridice din Senat, potrivit Mediafax.

In opinia sa, la referendum, avand in vedere ca nu vine populatia la vot, ar trebui eliminat pragul, pentru ca, altfel, referendumul nu are sens.

Intrebat daca pe 29 iulie, la referendumul pentru demiterea presedintelui, se va vota dupa ordonanta sau dupa legea promulgata de presedintele interimar, Toni Grebla a spus: "Este hotararea pe care o va lua maine Senatul si probabil, dupa aceea, Camera Deputatilor. Nu pot sa apreciez".

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat, marti, legea de modificare a Legii referendumului, a anuntat Administratia prezidentiala.

×