x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu a promulgat legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe 2011

Traian Băsescu a promulgat legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe 2011

28 Dec 2010   •   13:36
Traian Băsescu a promulgat legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe 2011

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele de promulgare a Legii - cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi a Legii privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.

CCR a decis: Legile salarizării şi cea a bugetului sunt constituţionale

Curtea Constituţională a României a respins, astăzi, sesizările depuse de PNL şi PSD împotriva Legii privind salarizarea în 2011 a bugetarilor şi a Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice. Cele două acte normative au fost declarate constituţionale.

Guvernul şi-a asumat, pe 14 decembrie, răspunderea asupra proiectului de Lege-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi asupra proiectului de Lege privind salarizarea în anul 2011 a bugetarilor.

Opoziţia a depus moţiuni de cenzură împotriva celor două proiecte de acte normative, care însă au fost respinse în Parlament.

Curtea Constituţională a României a mai decis, astăzi, să amâne din nou, pentru 4 ianuarie 2011 soluţionarea sesizărilor depuse de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi de parlamentari ai PSD, PC şi PNL împotriva Legii Educaţiei.

Totodată, CCR a respins sesizarea depusă de PNL împotriva Legii de aprobare a OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, astfel că actul normativ urmează să fie transmis spre promulgare.

×